Parandamatu liiklusrikkuja mõisteti 21 päevaks aresti

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kohtumaja.
Tartu kohtumaja. Foto: Margus Ansu

Täna öösel Tartus autoroolist tabatud juhtimisõiguseta noormees ei andnud kohtusaalis lootust eneseparanduseks ja leidis, et asuks kogenematu juhina endistviisi sõidukit juhtima, politsei taotles paadunud rikkujale 21 päeva aresti.

Täna öösel kella ühe paiku märkasid Tartu patrullpolitseinikud Jaama tänaval Ford Mondeot, mille üks tagatuli ei põlenud, teatas politsei- ja piirivalveameti (PPA) Lõuna prefektuuri pressiesindaja.

Politseinikud otsustasid masina peatada ja juhtida sõidukijuhi tähelepanu katkisele tulele. Autojuhi dokumentide kontrollimisel ilmnes, et roolis oli 23aastane Jaanis, kel puudus vastava kategooria mootorsõiduki juhtimisõigus. Selgus seegi, et noormehel oli varasemast kolm kehtivat karistust selle eest, et ta õigust omamata siiski autorooli oli istunud.

Täna pärastlõunal oli Jaanis juba Tartu kohtumajas, kus politsei talle järjekordse liiklusrikkumise eest 21 arestipäeva küsis. Kohus rahuldas taotluse ning Jaanis asus koheselt karistust kandma. Paadunud õigusrikkuja, kel on olnud erinevatel põhjustel hulk kokkupuuteid politseiga, ei andnud ka kohtusaalis olles kuigi palju lootust eneseparanduseks. Juhtunu pärast süüd või kahetsust tundmata leidis Jaanis, et ka tagasivaatavalt ei tegutseks ta kuidagi teistmoodi ja istuks endistviisi kogenematu juhina sõidukirooli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles