Kas Tuigo kalmistuteega on tänavu plaane?

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kas Haaslava vallavalitsus võtab midagi ette Tuigo kalmistule viiva kruusateega, mis muutub soojal ajal jälle konarlikuks ja tolmavaks?

Vastab Haaslava vallavanem Priit Lomp:

Meile on see tee oluline. Sellest hoolimata pole vallal nii palju raha, et tee ära asfalteerida.

Läinud sügisel samal teemal rääkides lubasite selle tee pärast ühendust võtta naabervaldade ja Tartu juhtidega, sest Tuigo kalmistu pole tõesti vaid Haaslava valla asi, sinna on maetud palju Tartu ning ümberkaudsete omavalitsuste inimesi.

Olen rääkinud Ülenurme vallavanema Aivar Aleksejevi ja Tartu abilinnapea Raimond Tammega ning tõdenud, et tee on kehvas seisus. Aga kohtumist pole me veel korraldanud, tee on lume all, pole ju midagi kolleegidele näidata.

Selle tee üks usinamaid kasutajaid on Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK), mis teenib sealkandis raha. Oleme nende suurte metsamasinate pärast isegi keskkonnaministeeriumi pöördunud, aga sealt ei tulnud selget vastust.

Mis siis saab? Kalmistul käib palju inimesi, kas või matuste pärast peaks sinna viima viisakas tee.

Suurt lahendust probleemile praegu pole. Haaslava vald saab välja pakkuda väikse lahenduse: veame hullematesse kohtadesse kruusa ja hööveldame teed nagu varemgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles