Saksa lastekirjanik kohtub lastega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Homme, 3. aprillil esineb Tartu kirjandusfestivali Prima Vista ja Goethe Instituudi kutsel Eestis saksa lastekirjanduse elav klassik Paul Maar.

Kell 13 kohtub Maar lastega Tartu linnaraamatukogus ja 5. aprillil kell 13 esineb ta Tallinna raamatumessi külalisena Eesti Rahvusraamatukogus. Kirjaniku juttu tõlgib ja talle esitab küsimusi Kristel Kaljund.

Maar on kirjutanud ja illustreerinud umbes 50 laste- ja noorteraamatut, mõnigi neist on jõudnud kinolinale ja teatrilavale. Eesti keeles andis kirjastus Atlex 2010. aastal välja kuulsa «Samsi» sarja esimese raamatu «Nädal täis laupäevi».

Maar on pälvinud arvukalt auhindu, sealhulgas Saksa noorsookirjanduse auhinna kogu loomingu eest, ning tema nime kannab Saksamaal 14 kooli. Maari kirjastus Oetinger on saatnud Eestisse tema raamatuid, millega kohtumisele tulnud lapsed tutvuda saavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles