Linnavalitsus pidas Türgis ööistungi

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu raekoda.
Tartu raekoda. Foto: Margus Ansu

Tartu linnavalitsus pidas läinud kolmapäeval istungi Türgis Gaziantepis, kus viibis viiest linnavalitsuse liikmest kolm.

Protokollist võib lugeda, et istung algas kell 23.30 ja lõppes 23.55. Istungit juhatas linnapea Urmas Kruuse ning protokollis linnasekretär Jüri Mölder. Veel osalesid abilinnapead Argo Annuk ja Raimond Tamm. Puudusid abilinnapead Jüri Kõre ja Tiia Teppan. Ühtki kutsutud külalist protokolli järgi kohal ei viibinud.

Päevakorra pikkus oli 29 punkti, millest nähtub, et ühe punkti arutamiseks jäi keskmiselt alla minuti.

Muu hulgas esitati revisjonikomisjonile ülevaade Tartu koolivõrgu ümberkorraldamisest ja Karlova gümnaasiumi põhimäärus. Volikogule esitati eelnõud mitme riigihanke korraldamiseks loa küsimiseks ning eelnõu Kvissentali tee 19a krundi detailplaneeringu koostamise algatamise, lähteseisukohtade kinnitamise ja keskkonnamõju strateegilise hindamise algatamata jätmise kohta.

Kvissentali tee 19a detailplaneeringu eesmärk on moodustada 44 väikeelamukrunti, teenindav tänavavõrk, alajaam, maa-alune pumpla ja kaitsealune maa – kokku 49 krunti.

Planeeringuga nähakse ette umbes 18 434 ruutmeetri suurune äralõige Jõhvi-Tartu-Valga maantee Tartu põhjapoolse ümbersõidu tarvis. 8,2 hektari suurune planeeringuala asub Ülejõe linnaosas Ujula-Kvissentali asumis.

Jüri Mölder ütles, et linnavalitsus on ka varem välismaal istungeid pidanud, viimati mõni aasta tagasi Pihkvas.

Selleks on tema sõnul vaja, et üle poole linnavalitsuse liikmetest oleks kohal ja oleks internetiühendus, sest linna dokumendihaldus on internetis.

Istung oli vajalik, sest neljapäeval oli volikogu järgmiseks istungiks eelnõude esitamise viimane tähtaeg.

Tartu üheksaliikmeline delegatsioon oli Türgi visiidil esmaspäevast neljapäevani. Ühtki lepingut ei sõlmitud, kuid loodi kontakte, mille pinnalt võib areneda majanduskoostöö.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles