Hokimeeskond lõpetas hooaja hõbedaga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Terna (vasakult), Maksim Semjonov ja väravavaht Jevgeni Dubkov kaitsesid Tartu väravat ennastsalgavalt, kuid neljanda finaalmängu võitis seisuga 4:3 siiski Tallinn Viiking Sport. Nii said pealinna hokimehed ka meistriliiga võidukarika pea kohale tõsta.
Martin Terna (vasakult), Maksim Semjonov ja väravavaht Jevgeni Dubkov kaitsesid Tartu väravat ennastsalgavalt, kuid neljanda finaalmängu võitis seisuga 4:3 siiski Tallinn Viiking Sport. Nii said pealinna hokimehed ka meistriliiga võidukarika pea kohale tõsta. Foto: Imre Pühvel

Eesti jäähoki meistriliiga põhiturniiri kolmanda kohaga lõpetanud Tartu Kalev Välk suutis kolme võiduni kestvas finaalseerias teise kohtumise küll enda kasuks pöörata, kuid kokkuvõttes oli Tallinn Viiking Sport mängudega 3:1 neist üle.

Nii jäi möödunud aasta meistrite saagiks sel korral hõbemedalid. «Loomulikult läksime võitma, poisid andsid endast parima ja kaotasime ju tegelikult väga napilt,» sõnas klubi mänedžer Meelis Birk.

Pärast eelmist võidukat hooaega vahetus 95 protsenti meeskonnast ning klubi juhtkond maadles ka loobumismõtetega, sest kuldmedaleist hoolimata valdas neid väsimus ja tühjustunne.

Suvist põgusat madalseisu meenutades hindas Birk finaalipääsemise ise juba heaks tulemuseks.

Võitluslik finaalseeria

Poolfinaalivastane Narva PSK lõpetas põhiturniiri küll koha võrra kõrgemal, kuid otsustavas seerias said narvakad tartlaste vastu kolmest vajalikust vaid ühe napi võidu – kolmandas poolfinaalis 5:4. Välk aga tõestas oma paremust kolmel korral veenvalt (8:3, 7:3 ja 9:3).

Esimeses finaalkohtumises Viiking Spordiga avas skoori küll Välgu ründaja Maksim Semjonov, kes viskas esimese kolmandiku viimasel minutil arvulises vähemuses värava, kuid teisel kolmandikul viskasid kaks väravat tallinlased ning läksid juhtima.

Kolmanda kolmandiku keskel viigistas Välgu ründaja Vassili Titarenko seisu, kuid kohtumise viimasel minutil suunas litri tartlaste väravasse just karistuspingilt tulnud tallinlane Sergei Novikov.

2:3 kaotusseisust järelejäänud sekunditega välja tulla ei õnnestunud.

Tuline oli ka teine kohtumine, mille käigus püsis Välgu värav tallinlaste survest hoolimata puhas. Litter lendas kahel korral hoopis Viiking Spordi väravasse, kui oma oskusi näitasid Anton Jastrebov ja Anton Nekrassov.

Kolmanda põnevusmängu skoori avas kaheksandal minutil Andrei Tihhomirov, kes aga seejärel vigastas õnnetult selga ning pidi mängu pooleli jätma.

Tallinlased viigistasid küll teise kolmandiku keskel seisu, siiski mindi teisele puhkepausile Tartu 2:1 eduseisuga, sest ühe puutega lõi Anton Nek­rassovi söödu väravaks Maksim Rõbuškin.

Kolmandal kolmandikul läks Viiking Sport kahe väravaga ette, kuid viis minutit enne lõppu skooris Titarenko. Aeg aga sai otsa ning napp võit jäi Tallinna.

Neljandas, otsustavaks kujunenud kohtumises avas skoori taas Tartu mängija Maksim Urlihh, kuid esimesele vaheajale mindi viigiseisus.

Teine kolmandik kuulus täielikult Viiking Spordile: Tartu väravavõrk sahises kolmel korral. Kolmandal kolmandikul viskas kohamängude resultatiivseim mängija Vassili Ti­ta­renko kaks väravat, kuid üheväravaline edu jäi siiski püsima ning tiitel läks vastastele.

Vaim paranes

Hooaja esimesel poolel lõpetas meeskond mänge võrdselt võitude ja kaotustega, põhiturniiri teine pool kulges aga valdavalt võitude tähe all. Ainsateks nappideks kaotusteks jäidki karistusviseteni veninud kohtumised tulevase finaalivastase Tallinn Viiking Spordiga.

Mida edasi hooaeg läks, seda paremaks kosus võistkonnavaim, mis omakorda andis meestele kindluse. «Mehed mõtlesid võidule ja liikusid selles suunas,» selgitas Birk. Uut hingamist tõi ka aasta algul meeskonda juhendama tulnud Aleksei Bogdanov.

Meeskonna tugevuseks oli suurte kogemustega ründeliin. Nii Vassili Titarenko kui ka Maksim Semjonov on välisklubis mänginud ja Ivan Loginov on aastaid kuulunud Eesti koondisesse. Kogenud kaitsemängijat Aleksandr Agnevstsi­kovi võrdles Birk lausa betoonseinaga.

Samuti tõestasid end järjest enam Kajaka noorteklubist sirgunud Martin Terna, Mark Taru ja Anatoli Jakovlev. Ka 18-aastane väravavaht Erik Gud­kov oli play-off’ides juba arvestatav varumees. Mihkel Sinikas on alles 15-aastane, kuid Birk ütles tema kohta, et kui vaid endal tahtmist on, siis on ees suur tulevik.

Lisaks nimetatud noortele mängumeestele teeb tegusid ka järelkasv hokiklubist Kajakas. 2004. aastal sündinud poisid võitsid eakaaslaste seas Eesti meistrivõistlustel teise koha.

Eesti hokimaailm aga vireleb üsna seisvas seisus: meistriliigas on meeskondi viis, noorteliigades kohati isegi vähem.

Tartu Kalev Välk on mõelnud Läti liigaga liitumise peale, kuid Lõunakeskuse jää ei vasta nõuetele ning see tähendaks meeskonnale vaid võõrsil mängimist. Nii on sellest mõttest loobutud, kuid kodumaa pinnal kavatseb järjepidev klubi püsida ning tähistada uuel hooajal väärikalt 20. tegutsemisaastat.


Jäähoki meistriliiga play-off'id

• Poolfinaalid: Tartu Kalev Välk – Narva PSK 3:1 (8:3, 7:3, 4:5, 9:3), Tallinn Viiking Sport – Tallinn Panter Purikad 3:0 (15:3, 7:1, 5:3)

• Pronksimäng: Narva PSK – Tallinn Panter Purikad 7:4

• Finaalid: Tartu Kalev Välk – Tallinn Viiking Sport 1:3 (2:3, 2:0, 3:4, 3:4)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles