Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Piljardiklubi nõuab keskuselt sissepääsu

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Kesklinna keskuse Ülikooli tänava poolse sissepääsu senisest varasem sulgemisaeg ei sobi majas tegutsevale Tähe piljardiklubile, kes kardab hilisõhtustest klientidest ilma jääda.
Kesklinna keskuse Ülikooli tänava poolse sissepääsu senisest varasem sulgemisaeg ei sobi majas tegutsevale Tähe piljardiklubile, kes kardab hilisõhtustest klientidest ilma jääda. Foto: Margus Ansu

Kesklinna keskuses tegutsev Tähe piljardiklubi süüdistab ruumide rendileandjat lepingu rikkumises ning äritegevuse takistamises, kuna ostukeskuse uus sulgemisaeg jätab piljardiklubi hilisõhtuti ühe sissepääsuta.

«Varem saime kasutada oma ruume piiramatult, nüüd ei lubata meil Ülikooli tänava poolset peasissepääsu enam õhtusel ajal kasutada,» ütles Tähe piljardiklubi omanik ja OÜ Tähemäng juhatuse liige Levis Plumberg. Tema sõnul tekkis probleem pärast Kesklinna keskuse taasavamist märtsi alguses.

Nimelt on piljardiklubi lahti nädala sees keskpäevast südaööni ning neljapäevast laupäevani kella kaheni öösel. Ostukeskuse ümberehituse ja uuendamise järel teatas aga hoone omanikfirma AS Kesklinna Keskus, et edaspidi suletakse nii Küüni kui Ülikooli tänava sissepääs õhtul kell kümme.

Piljardiäri kannatab

«Piirang tuli meile täiesti üleöö. Meie käest keegi midagi ei küsinud ja mitte milleski kokku ei leppinud. Oleme olukorras, kus maksame teiste rentnikega kõiki kulusid võrdselt, aga millegipärast tehakse meile teistsugused reeglid,» kritiseeris Plumberg üürileandja tegevust. Ta ei mõista, miks kaotati majast turvakardin, mis takistas öötundidel inimestel mujale maja peale pääsemist.   

Piljardiklubi omaniku kinnitusel mõjutab uus sulgemiskord märgatavalt tema äriplaani. «Kui siia kolisime, siis teadsime, millised võimalused meil on ruume kasutada. Üks argument oli, et saaksime olla ööklubi poole lahti. Inimesed tulevad pärast pidu sealt meie juurde või lähevad meilt sinna. Nüüd kaovad kõik need võimalused ära,» selgitas Plum-berg, miks ostukeskuse sissepääsu varasem sulgemine tema äri kahjustab.

Piljardiklubisse on võimalik siseneda ka Küüni tänavalt ehk mööda välistreppe, kuid Plumbergi sõnul ei kannata kõnealune sissepääs mingisugust kriitikat. «See on täielik peldik, kus kodutud käivad magamas, urineerimas ja lagastamas,» lausus Plumberg. «Kui siia kolisin ja lepingu tegin, siis oli suusõnaline lubadus, et see saab korda, aga tegelik elu on näidanud, et kahe ja poole aasta jooksul ei ole mitte midagi muutunud.»

Kompromisslahendus

Kesklinna keskuse esindajad olid nõus kommenteerima tekkinud tüli vaid kirjalikult. Meili teel Tartu Postimehele saadetud vastustes märkis keskuse juhataja Eveli Opmann, et nad mõistavad piljardiklubi vajadust olla lahti hiliste öötundideni. Küsimus on vaid selles, kas pärast kümmet õhtul saaks piljardiklubi kasutada kahte või ühte sissepääsu.

«Sisekorraeeskirjad näevad üldala automaatvalvesse minemist peale kella kümmet õhtul ja see on valve all kuni seitsmeni hommikul. Selles vahemikus seal liikumist olla ei tohi. Piljardiklubi on soovinud peaukse võtme oma valdusse saamist, kuid turvalisuse huvides me seda kahjuks lubada ei saa,» kommenteeris Opmann ning väitis, et üldalade sulgemise kord ei riku poolte vahel sõlmitud üürilepingut.

«Leian, et päeval kahe ja hilisõhtul ühe sissepääsu kasutamine piljardiklubi poolt on kompromisslahendustest parim nii keskuse külastaja, rentnike, klubi kui ka haldaja seisukohast. Selline lahendus vastab kõigi ühishuvidele ning nii on tagatud ka keskuse ja klientide turvalisus,» väitis Opmann.

Levis Plumberg ütles, et on vajaduse korral valmis oma õiguste kaitseks kohtusse pöörduma.

Tagasi üles