Tartu rahvatantsijad annavad galakontserdi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvatantsijad. Illustreeriv foto.
Rahvatantsijad. Illustreeriv foto. Foto: Kristjan Teedema

Laupäeva õhtul kogunevad Vanemuisesse pea kõik Tartu linnas tegutsevad rahvatantsurühmad, et anda ühine galakontsert. Üles astub enam kui 400 tantsijate 17 täiskasvanute ja gümnaasiuminoorte tantsurühmadest.

Tegemist on Tartu linnas esimese omataolise ülevaatekontserdiga, mille eesmärk on tutvustada tartlastele kodulinnas rahvatantsu valdkonnas tegutsevaid kollektiive, vahendas linnavalitsuse teade. Tantsurühmade aktiivne osavõtt kontserdist kinnitab vajadust pakkuda talvisel perioodil rahvatantsijaile senisest rohkem esinemisvõimalusi suurel laval.

Galakontserdi lavastab mitmete üld-, noorte, meeste ja maakondlike tantsupidude lavastusmeeskonnas osalenud noore põlvkonna rahvatantsujuht Aveli Asber, kes on alates 2005. aastast Tartu Ülikooli rahvakunstiansambli kunstiline juht.

Kontserdil esinevad rahvatantsurühmad Upsijad, Vikerkaar, Naita, Hermes, Ladvaubinad, Lea, Päikeseratas, Tarm, Rundu, Torbikud, Taara, Toome, Vassakule, Õpsadi, Tantsutallad, Tarbatu ja Tartu Ülikooli rahvakunstiansambel.

Tants läheb lahti 30. märtsil kell 18 Vanemuise kontserdisaalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles