Lutsu mälestuspäeval kõnelevad kirjanikud

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oskar Luts
Oskar Luts Foto: Wikipedia

Möödunud laupäeval möödub 60 aastat armastatud kirjaniku Oskar Lutsu surmast, mille puhul korraldab Lutsu majamuuseum Tartus mälestuspäeva.

Lutsu sulest ilmus 66 eluaasta jooksul 69 teost, nende hulgas jutustusi, näidendeid, mälestusi ja vesteid. Tema esikteosel «Kevade» on olnud tähtis roll meie rahvusliku enesetunnetuse ja omapära teadvustamisel, vahendas Lutsu majamuuseum oma teatas.

Müütilisteks kangelasteks kasvanud tegelased ja nende autor elavad oma elu filmides, arvukates lavastustes ja tantsuetendustes,  uurimustes, legendides, lendlausetes, muuseumides, monumentides ja kultuurisündmustes.

27. märtsil kell 16 avavad mälestuspäeval Oskar Lutsu loomingut Tiit Hennoste ettekandega «Kirjanik teotseb. Kirjanik kui tegelane Lutsu teostes ja tema arusaamad kirjandusest» ja Aivar Kull  ettekandega «Oskar Luts ja maailmakirjandus».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles