Paadunud liiklusrikkuja pandi sel korral arestimajja

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Varem korduvalt roolist tabatud juhilubadeta 29-aastane Margus jäi möödunud nädalal taas politseile vahele. Kohus mõistis mehe täna 30 päevaks arestimajja.

Lõuna prefektuuri kinnitusel silmasid liikluspolitseinikud 23. märtsi õhtul kella 18 paiku Nõo vallas sõiduautot Honda, mida otsustati kontrollida. Kui sõidukijuht peatumismärguande peale masina seiskas, nägid korrakaitsjad läbi Honda tagaklaasi, kuidas sõidukijuht ronis kiirelt tagumisele istmele jättes juhiistme tühjaks.

Politseinikud selgitasid, et roolis istus ja hiljem tagaistmele puges neile vana tuttav Margus, kel puudub vastava kategooria juhtimisõigus. Ometi kipub mees ikka ja jälle autorooli. Politsei toimetas sõidukijuhi esmalt arestikambrisse, kus ta jäi ootama kohtuistungit.

Et varasemad karistused pole mehele oodatud mõju avaldanud, taotles politsei talle 30-päevast aresti, et mees kasvõi ajutiselt liiklusest isoleerida. Tänasel istungil jäid mehe enda selgitused napiks: «Oli lihtsalt tarvis sõita».

Kohus määraski paadunud liiklusrikkujale karistuseks maksimaalse aresti ning Margusel tuli pärast kohtusaalist lahkumist suunduda kohe ka karistust kandma.

Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse juhi Ove Saare sõnul on tegu sõidukijuhiga, kes juba aastaid sihilikult eirab liiklusreegleid ning paneb selliselt ohtu ka kõik teised liiklejad. «Politsei eesmärgiks on tagada, et inimesed ei saaks selliste vastutustundetute juhtide süül liikluses viga ega hukkuks. Kuna Margusele ükski varasem karistus pole oodatud mõju avaldanud, on praegu parimaks võimaluseks ohtlik juht korraga kuuks ajaks liiklusvoolust lihtsalt füüsiliselt eraldada,» selgitas Saar.

Mootorsõiduki ilma juhtimisõiguseta juhtimine on karistatav kuni 400-eurose rahatrahvi või kuni 30-päevase arestiga. Kui sõidukijuhi juhtimisõigus on peatatud, peatunud, kehtetuks tunnistatud või ära võetud, võib karistuseks määrata kuni 1200-eurose rahatrahvi või 30-päevase aresti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles