Tartu linnajuhid sõitsid soojale maale

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Raekoda.
Tartu Raekoda. Foto: Sille Annuk / Postimees

Täna hommikul sõitis Tartu delegatsioon eesotsas linnapea Urmas Kruusega Gaziantepi linnapea kutsel kolmepäevasele visiidile Türki.

Üheksaliikmelisse delegatsiooni kuuluvad teiste seas Tartu linnavolikogu esimees Mihhail Lotman, abilinnapead Raimond Tamm ja Argo Annuk ning Eesti Kaubandus-Tööstuskoja Tartu esinduse juhataja Toomas Hansson.

Linnapea Urmas Kruuse selgitusel on Türgi visiidi eesmärk tutvuda lähemalt võimaliku tulevase koostööpartneriga - Gaziantepi linnaga, mis on paaril viimasel aastal ilmutanud tõsist tahet arendada Tartuga koostööd. Sidemed erinevates kultuuriruumides asuvate linnadega mõjuvad rikastavalt mõlemale poolele, lisas meer.

«Heameelt võib tunda sellegi üle, et välissuhtluses ei ole me ammu enam õpipoisi rollis, vaid ka oma kogemuste jagajad.»

Tartu ja Gaziantepi esimesed kokkupuuted jäävad 2007. aastasse, mil mõlemad linnad osalesid lastesõbralike linnade projekti üritusel. 2011. aastal külastasid Gaziantepi esindajad Tartut.

Lisaks turismile ja kultuurile tundsid türklased huvi Tartu energiasäästuprojektide ja jäätmetöötluse ning linnaplaneerimise vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles