Komisjon küsib Kalevi maja kohta selgitusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalevi 11 maja.
Kalevi 11 maja. Foto: Margus Ansu

Kolmapäeval kogunenud Tartu linna muinsuskaitsekomisjon arutas Kalevi 11 maja taastamise problemaatikat ja otsustas küsida muinsuskaitse järelevalve eest vastutavalt arhitektilt Kaido Kepilt selgitusi ehitustööde käigu ja langetatud otsuste kohta, ütles ajalehele Tartu kultuuriväärtuste teenistuse juhataja Romeo Metsallik.

«Ei oska praegu midagi rohkemat öelda, las ta seletab ära,» lisas Metsallik. «Seal võivad olla konkreetsed põhjendused, miks on nii tehtud. Seina küsimust arutasime. Projektis on palksein, praegu on ka palksein. Seega vastuolu ei ole.»

Karlova seltsi linnaruumitoimkond saatis Tartu linnavalitsusele kirja, kus osutati võimalikele puudustele muinsuskaitselise kahesaja aasta vanuse maja taastamisel. Muu hulgas tekitas küsitavusi, et vana maja palgid olid saetud lühemateks juppideks ja laotud seina traditsioonilisi ehitusvõtteid kasutamata. Kaido Kepp on ajalehes selgitanud, et vana maja palgid olid väga halvas korras ja neid õnnestus taaskasutada kümnendik.

Metsallik loodab saada arhitekti selgitusi nädalaga. «Ma ei ütleks praegu, et midagi oleks tehtud valesti või halvasti,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles