Kevadnäitus häälestab pühade lainele

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Pajud, värvitud munad ja mitmes suuruses munadega linnupesad Tartu Ülikooli botaanikaaia kevadnäitusel tuletavad meelde, et juba sel pühapäeval on urbepäev ehk palmipuudepüha ning nädala pärast lihavõtted.

Meie suleliste naabrite elu kajastavad paarkümmend linnupesa pärinevad Tartu Ülikooli loodusmuuseumi ja Tartu keskkonnahariduse keskuse kogudest. Näha saab näiteks aasta linnu nurmkana mune, samuti Tartu linnu ronga üsna kopsakaid ning maas pesitseva suurkoovitaja kanamunasuurusi mune. Terasem uurija veendub oma silmaga, et näiteks varblased on suured taaskasutajad, sest üks nende esindaja on pesa ehitamiseks kasutanud ka vaibalõimi.

Lisaks munadele ja pesadele on näitusel väljas ka pajud, näha saab nii kohalike liikide värskeid oksi kui ka maailma väiksemaid pajusid loodusmuuseumi herbaarkogust, juhtis tähelepanu Tartu Ülikooli loodusmuuseumi kuraator Ülle Reier. Kevadise tärkamismeeleolu loovad botaanikaaia aedniku Annela Nõmmiku tehtud pühadekaunistused.

Näitus on avatud 7. aprillini iga päev kell 10–17.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles