Tänavakunstnik otsib maalinguseina

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pintslid.
Pintslid. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tänavakunstnik Von Bomb on oma annet kasutades rakendanud stencil art’i ehk trafareti- või šabloonikunsti tehnikat mitmetes piltides. Neid on ta pannud ka T-särkidele ja märkidele, mida ta müüb oma ettevõtte OÜ Von Bomb vahendusel.

Ühtlasi on Von Bombil, kelle kodanikunimi on Indrek Haas, käsil maalri-ehitusviimistleja eriala omandamine Tartu kutsehariduskeskuses. Siin saavad head inimesed talle abi osutada.

Von Bomb andis teada, et ta saaks koolis ettenähtud praktika arvestatud tegevusega stencil-teemadel. Selleks tuleb tal vormistada töömahukas seinamaaling avalikkuse silma all, kuigi varuvariandina saaks ta seda teha ka oma ateljees.

Kui kellelgi on selline seinapind välja pakkuda, kuhu Von Bomb võiks maalingu teha, peaks temaga ühendust võtma. Kontaktandmed on kirjas blogis vonbomb.blogspot.com.

«Kui maaling läheb mingi hea ettevõtmise hüvanguks, siis teen töö algusest lõpuni valmis tasuta,» lisas Von Bomb. Materjalide kulu (mõnikümmend eurot) kompenseerimise vastu ei ole tal vähimatki, aga ta saaks ka ilma hakkama. Kommertslike ettevõtete puhul on teine jutt.

Asjaga on kiire. Eelolevaks esmaspäevaks peaks olema selge, kuhu maaling teha. Seejärel töötab Von Bomb nädala arvuti taga kujunduse kallal, valmistab aprilli esimesel nädalal ateljees ette šabloonid ning vormistab 8.–14. aprillini seinamaalingu.

Osa praktikaarvestusest moodustab tema looming väljapanekus «Chickas – ilusate stencil-piltide näitus».

Seda saab kuni 11. aprillini vaadata Tartu galeriis Backbone Tattoo & Art (Narva mnt 101).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles