Eluloopäeval tulevad jutuks õpetajad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Kirjandusmuuseum.
Eesti Kirjandusmuuseum. Foto: Ove Maidla

Eesti kirjandusmuuseumis (Vanemuise 42) on täna algusega kell 12 eluloopäev «Õpetaja, kas mäletad». Oodatud on kõik oma koolipäevi mäletavad inimesed.

Eluloopäeval tehakse kokkuvõte läinud aastal muuseumi laekunud töödest – nii õpetajate endi elulugudest kui ka lugudest meeldejäänud õpetajate kohta. Kõneldakse sellest, mida õpetajad mäletavad ja kuidas mäletatakse õpetajaid, kuidas on muutunud kool ja õppimine.

Kirjandusmuuseumi elulugude kogus on muuseumi teaduri Rutt Hinrikuse andmeil paarisaja õpetaja mälestused, õpilaste mälestusi on palju rohkem.

Eluloopäeva peakõneleja on lavastaja Merle Karusoo. Tema ettekande ja tema kunagise menulavastuse pealkiri on samasugune – «Makarenko koloonia».

Sõna saavad elulugude kirjutajad. Tartu Ülikooli õppejõud Leena Kurvet-Käosaar räägib seni piisava tähelepanuta jäänud eluloolisest allikmaterjalist, nimelt kirjadest ja sellest, millest üks kirjavahetus kõneleb. Kavas on ka muuseumi e-andmebaaside tutvustamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles