Poks täidab Tartus spordimaja

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Poksiliidu president Vello Kade tunneb rõõmu, et spordiala tase on lõpuks ometi paranemas ning Tartusse tulevad kokku kõik Eesti parimad nahkkindamehed.
Eesti Poksiliidu president Vello Kade tunneb rõõmu, et spordiala tase on lõpuks ometi paranemas ning Tartusse tulevad kokku kõik Eesti parimad nahkkindamehed. Foto: Kristjan Teedema

Nädalalõpul peetakse Annelinna spordimajas Eesti meistrivõistlusi poksis, lisaks tiitlivõitjatele selgitatakse välja Euroopa meistrivõistlustele sõitev koondis.

Seekordsete võistlustega käib kaasas ka väike juubelihõng, sest esimesed Eesti poksimeistrivõistlused peeti 90 aastat tagasi ehk 1923. aastal Tallinnas, rääkis Eesti Poksiliidu president Vello Kade. Poksi on Eestis ametlikult harrastatud aga kümmekond aastat kauemgi ning alguse sai see Tartust.

Emajõelinna tuleb kokku enam kui 70 nahkkindameest, mis on osalejate hulgalt Eesti meistrivõistluste rekord.

«Uute reeglite järgi lubatakse poksima kuni neljakümnenda eluaastani ning kõik vanad tuntud tegijad tulevad noortele konkurentsi pakkuma,» märkis Kade. Tihedamat konkurentsi on oodata aga nooremate, alles pead tõstvate meeste seas.

Kindlasti on lubanud nädalavahetuseks kodumaale tulla varasem mitmekordne poolraskekaalu Eesti meister ja praegu Kasahstanis profipoksijana leiba teeniv Ainar Karlson. Samuti tema üliõpilaste maailmameistrist vend Rain Karlson, kes võistleb raskekaalus.

Poksiringi astub ka viimasel ajal rohkem Inglismaal treeniv keskkaallane Kaupo Arro. Samuti vennad Dmitri ja Deniss Kormilin, kes võistlevad vastavalt esimeses ja teises keskkaalus.

Teises raskekaalus on oodata tõsisemat konkurentsi, sest Arrole astub tõenäoliselt vastu mullune Eesti meister Artjom Fjodorov.

Esimest korda meistrivõistluste ajaloos selgitatakse tiitlivõitjad ka naiste seas.

Viimastel aastatel on Eesti poksi sportlik tase kenasti paranenud ning meestel on varvas maailma poksiukse vahel, kinnitas alaliidu president. «Vähemalt kuus meest on väärt EMi piletit,» lisas ta. Esialgu aga liidul nii paljude meeste saatmiseks Minskisse raha ei ole ning praegu otsitakse toetajaid.

  Eesti poksimeistrivõistlused

Tartus Annelinna spordimajas.

• Avatseremoonia 22. märtsil kell 17.

• Võistlused 23. märtsil kell 13 ja 17, finaalid pühapäeval kell 14.
• Sissepääs prii.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles