Laeva volikogu valib uut esimeest

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laeva valla vapp.
Laeva valla vapp. Foto: Laeva vald

Kuigi järgmiste kohalike omavalitsuste valimiseni oktoobris on jäänud mõned kuud, ei pidanud Laeva vallavolikogu muutusteta sügiseni vastu.

Laeva vallavolikogu esimees Elviire Villa pani volikogu viimasel istungil ameti maha. «Ei jõua enam, tööd on palju ning tervis pole kah enam nii hea,» põhjendas ta oma otsust. «Mind oleks nagunii ka umbusaldatud, et ka teised saaksid võimule.»

Laeva üheksaliikmelisest vallavolikogus on valimisliidu «Tegus ja hooliv Laeva» neli liiget, teist sama palju on seal Reformierakonda kuuluvaid inimesi. 2009. aastal volikogu liikmeks valitud Elviire Villa oli siis Keskerakonna liige, nüüd on ta parteitu.

Esialgu sai volikogus ülekaalu ehk viie inimese hääle Reformi- ja Keskerakonna liit, hiljem kaldus kaalukauss valimisliidu «Tegus ja hooliv Laeva» kasuks.

Mullu kevadel avaldas valimisliit toonasele vallavanemale Maris Aleksašinile umbusaldust ja pärast seda pole volikogus enam miski endine.

Asi läks teravaks

«Pärast vallavanema umbusaldamist, mille mina algatasin, läks asi teravaks,» rääkis Laeva vallavolikogu kõige staažikam liige ehk kõigisse volikogudesse valitud valimisliidu «Tegus ja hooliv Laeva» liige Endel Sõster. «Reformikad taandasid end komisjonidest, valisime konkursiga vallavanemaks Aare Olgo, aga tema hakkas varsti Jõgeva abilinnapeaks.»

Järgmisena sai Laeva vallavanemaks Kalev Kurs, kes Endel Sõsteri sõnul oli rohkem meeltmööda Reformierakonna esindajatele.

Volikogu esimehe umbusaldamisest rääkides märkis ta, et Elviire Villale heideti ette valesid asju, näiteks seda, et ta ei teinud tööd korralikult.

«Tegelikult taheti talle kätte maksta selle eest, et ta loobus koostööst reformikatega,» ütles Endel Sõster. «Põhjus on selles, et Elviire tuli nende küüne alt ära.»

Nüüd kaldub kaalukauss volikogus tema sõnul Reformierakonna poole, sest ka kohaliku valimisliidu üks liige teeb nendega koostööd.

Kes keda?

«Koalitsioon lagunes meil mullu kevade hakul, kui Keskerakond läks üle teisele poolele ja umbusaldati vallavanemat,» märkis Laeva vallavolikogu liige, Reformierakonda kuuluv Arvo Pennonen.

«Mõra tekkiski siis, poolel teel hobuste vahetamine ei ole õige. Tahame stabiilset vallavalitsust, mis oleks saanud töötada valimisaja lõpuni. Selline ühele ja teisele poolele kallutamine pole õige, vaja on üksmeelt. Meie volikogu liikmed ei mõtle valla elu arendamise koha peal väga erinevalt, panustame palju oma vaba aega, et elu paremaks muutuks,» sedastas ta.

Et Laeva vallavolikogul pole aseesimeest, kutsub järgmisel nädalal 26. märtsil volikogu istungi kokku vanim liige Endel Sõster. Päevakorras on siis ka uue esimehe valimine. «Tahame esialgu Villat veenda, et ta jätkaks,» ütles Endel Sõster. «Meil on oma kandidaat kah.»

Ka Reformierakonnal on volikogu esimeheks kandidaat olemas, kinnitas Arvo Penno­nen.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles