Tartu Ülikooli Kliinikum alustab suurt ehitust

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TÜ Kliinikumi uued korpused.
TÜ Kliinikumi uued korpused. Foto: Graafika: TPM

Täna allkirjastasid SA Tartu Ülikooli Kliinikum ja AS Ehitusfirma Rand ja Tuulberg ning OÜ Astlanda Ehitus lepingu Maarjamõisa meditsiinilinnaku teise ehitusjärgu ehitamiseks.

Meditsiinilinnakusse kerkib moodne onkoloogiakeskus, mille keerukaim osa on kiiritusraviosakond, kinnitas kliinikumi pressiesindaja. Samuti luuakse kaasaegne keskkond sisekliinikule, silmakliinikule, kardiokirurgia osakonnale.

Kaasaegse töökeskkonna ja funktsioonist tulenevalt parima asukoha saavad ka mitmed olulised meditsiinilised teenistused nagu labor, haiglaapteek ja patoloogiateenistus.

Uues ehitusjärgus ulatub hoonete brutopind ligikaudu 39 000 ruutmeetrini. Tööd peavad valmima 2015 aasta sügiseks.

Ehitusmaksumus on ligikaudu 57,3 miljonit eurot, millest 32 miljonit eurot saab kliinikum Euroopa Regionaalarengufondist.

Maarjamõisa haigla esimene ehitusjärk valmis 2008. aastal. Lisaks algavale ehitusele plaanib kliinikum veel ühte ehitusetappi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles