Kaks kohvikut jagavad koolivaheajal tasuta suppi

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maire Lass.
OÜ Molineero
tegevjuht
Maire Lass. OÜ Molineero tegevjuht Foto: Kristjan Teedema

Tartu kohvikud Samelin ja E-Caffé pakuvad kevadisel koolivaheajal Tartu lastekaitseühingult saadud nimekirja alusel lastele tasuta suppi.

Kohvikuid haldava firma OÜ Lusikas tegevjuht Maire Lass ütles, et nad on keerulistes oludes kasvavaid lapsi lõunaga toetanud igal koolivaheajal alates läinud suvest.

«Päevadel, mil lapsed koolilõunat ei saa, on vajadus sooja toidu järele suur,» sõnas Lass. «Nimekirjad muutuvad. Osa lapsi on samad, osa kaob hoopis ära – järelikult on selles peres keegi töö leidnud ja inimestel on hakanud paremini minema. Ning alati on nimekirjades uusi nimesid.»

Nimekirjad on koostanud Tartu perede olusid hästi tundvad lastekaitseühingu vabatahtlikud Tiina Aasmäe ja Viivi Kötsi-Kekorainen.

Kötsi-Kekorainen ütles, et sel vaheajal on sooja supi saajate nimekirjas 134 inimest. Lõviosa neist on lapsed, nende kõrval on ka üksikuid vanemaid või vanavanemaid.

«Meie firma teenindab lasteaedasid ning nende puhul muutub tellitavate portsjonite arv igal hommikul,» rääkis Maire Lass. «Nii jääb üle valmis keedetud toitu, mida oleks patt raisku lasta. Ning meil ei ole koolivaheaegadel kahju ka natuke suuremat katelt tulele panna.»

Lass lisas, et sel koolivaheajal toetab lapsi ka A. Le Coq, pakkudes soojale lõunale lisaks kõrrejooki.

Küsimusele, miks OÜ Lusikas niisuguse heategevusega tegeleb, vastas Maire Lass, et eks kõik inimesed ole oma otsustes mõjutatud sellest, millistes oludes nad ise on kasvanud. «Minu elus on olnud väga palju häid inimesi, kui ma väike olin ja samuti abi vajasin,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles