Anne tänava Säästumarketi asemele kerkib Rimi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rimi Tudish Piip kampaania reklaam.
Rimi Tudish Piip kampaania reklaam. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Rimi tahab lähiajal võtta Anne tänaval senise Säästumarketi juures ette ehitustööd, et rajada sinna kuni 4500-ruutmeetrine toidukauplus. «Ehitustöödega loodame valmis saada tuleval aastal,» kinnitas Rimi Eesti Food AS kõneisik Katrin Bats.

Tartu linnavalitsus võttis täna vastu Anne 46, Anne 48, Anne 48a kruntide ja lähiala detailplaneeringu, suunates selle korduvale avalikule väljapanekule.

Detailplaneering Anne tänavale uue kaubanduskeskuse rajamiseks algatati juba 2008. aastal, vahendas linnavalitsuse pressiesindaja. Nüüd on planeeringust huvitatud isik, Kinnisvaravalduse AS, esitanud linnavalitsusele korrigeeritud detailplaneeringu.

Eraldi krunt moodustatakse kavandatava kaubanduskeskuse ning tankla juurde ja nähakse ette tänavamaa laiendamise võimalus.

Ehitusõigus on määratud Anne 48 krundile ühe hoone ehitamiseks, mille suurim lubatud ehitusalune pindala on 4500 ruutmeetrit. Uusehitisele parima arhitektuurse lahenduse leidmiseks tuleb korraldada arhitektuurikonkurss.

Planeeringualale on kavandatud 60 parkimiskohta, rahuldamaks eelkõige kohalike elanike parkimisvajadusi. Kokku on planeeritud Anne 46 ja Anne 48 kruntidele aga 158 parkimiskohta.

Kuna viimasest avalikust väljapanekust on möödas üle kahe aasta ja planeeringu lahendus on võrreldes varemesitatuga mõnevõrra muutunud, korraldatakse uus detailplaneeringu avalik väljapanek.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles