Õpetajate palk tõuseb

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti on madalapalgaliste töötajate osakaalult 5. kohal.
Eesti on madalapalgaliste töötajate osakaalult 5. kohal. Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

Tartu linnavalitsus, Tartu Haridustöötajate Liit ja Tartu maakonna haridustöötajate ametiühing leppisid kokku tänavuse kollektiivlepingu tingimustes, kuid lepe allkirjastatakse pärast Tartu lisaeelarve heaks kiitmist Tartu volikogus aprillis.

Kokkuleppe järgi tõusevad Tartu koolieelsete lasteasutuste töötajate palgad tagasiulatuvalt 1. jaanuarist vähemalt viis protsenti.

Nii on kõrgharidusega lasteaiapedagoogide palga uued alammäärad järgmised: noorempedagoogil 560, pedagoogil 653, vanempedagoogil 731 ja pedagoogil-metoodikul 800 eurot kuus. Lasteaedade õpetajaabide uus alampalk on 400 eurot.

Kooliõpetajate palga uued alammäärad tagasiulatuvalt aasta algusest on: noorempedagoogil 715, pedagoogil 730, vanempedagoogil 820 ja pedagoogil-metoodikul 950 eurot. Klassijuhataja lisatasu on vähemalt 100 eurot.

«Selle aasta kollektiivlepingu kokkulepe ei sündinud sugugi kiiresti ning põhivaidlusi tekitas just töötasude alammäärades kompromissi saavutamine,» nentis abilinnapea Tiia Teppan.

«Ametiühing peab tähtsaks kokkuleppes sisalduvat punkti, mis jätab Tartu õpetajatele vähemalt käesoleva aasta lõpuni alles täistööajale vastava kontakttundide ülempiiri olukorras, kus seadusandja kavatseb vastava riikliku regulatsiooni kaotada,» kommenteeris Tartu Haridustöötajate Liidu esimees Kalle Kalda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles