Kuperjanovi ajateenijaid tabas haigusepuhang

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuperjanovi jalväepataljoni ajateenijad massihävitusrelvade õppusel.
Kuperjanovi jalväepataljoni ajateenijad massihävitusrelvade õppusel. Foto: Sille Annuk

Täna hommikul pöördus ligi 40 Kuperjanovi jalaväepataljoni ajateenijat meedikute poole oksendamise ja kõhulahtisuse kaebusega.

Kõik haiged on eraldatud eraldi kasarmusse karantiini ning pataljoni meedikud tegelevad haiguse põhjuste väljaselgitamisega, teatas kaitseväe peastaap ERRi uudisteportaalile.

Lõuna kaitseringkonna meditsiinikeskuse arst-ülem major Hanno Mölderi sõnul on proovid haiguse tuvastamiseks saadetud Tartusse ekspertiisi; mis haigusega täpsemalt on tegu, on praegu ebaselge, sest sümptomite järgi võib haigus olla nii bakteriaalse, kui viirusliku tekkega.

«Mingiks paanikaks põhjust ei ole, sellelaadseid haiguspuhanguid, kus on palju inimesi koos, on ikka ette tulnud,» lisas ta.

Pataljoni isikkoosseisule on antud korraldus jälgida senisest põhjalikumalt isiklikku hügieeni, ülejäänud pataljon toimib tavapärase kaitseväelise rutiini järgi ning selleks nädalaks planeeritud väljaõpet ära ei jäeta ega edasi ei lükata.

Kuperjanovi jalaväepataljon tähistas pühapäeval taasloomise 21. aastapäeva lahtiste uste päeva ja kaitseväelise jalutuskäiguga, külalistele pakuti ka sõdurisuppi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles