Tartu laulupeo kunstiliseks juhiks valiti Riho Leppoja

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Noortekoor ja dirigent Riho Leppoja.
Tartu Noortekoor ja dirigent Riho Leppoja. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eile toimus Tartu laulupeo peakomisjoni koosolek, kus valiti 2014. aasta Tartu laulupeo kunstiliseks juhiks Riho Leppoja.

Kokku laekus Tartu laulupeo kunstilise juhi avalikule konkursile neli ideekavandit, millest tõsteti esile töö märgusõnaga «Enne ja nüüd». Töö autoriks osutus Riho Leppoja.

«Kunstilise juhi ja ideekavandi konkursile laekunud kõik neli tööd olid kantud Tartu kui laulupeo sünnilinna ja koorilaulu traditsiooni hälli põhiväärtustest, kuid usaldades töid hinnanud dirigentide ja arvestades peokomisjoni liikmete arvamusi, leidsime kõige sobilikuma ja tulevikku vaatavama lahenduse just Riho Leppoja kavandist,» selgitas otsust Tartu linnapea ja peokomisjoni juht Urmas Kruuse. «Selles oli laia vaadet laulupeotraditsioonile, laulupeo kunstilisele juhtimisele ja laulupeo korraldamisele.»

Konkursi eesmärk oli leida laulupeole kunstiline juht, kelle ülesandeks on luua tegus ja professionaalne kunstiline toimkond tagamaks peo kõrgetasemeline ja headele tavadele vastav läbiviimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles