Miks kunstimaja kõnniteed ei puhasta?

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ohutuspiirdeks pandud kola vedeles Akadeemia tänava ja kunstimaja vahelisel kõnniteel veel eilegi.
Ohutuspiirdeks pandud kola vedeles Akadeemia tänava ja kunstimaja vahelisel kõnniteel veel eilegi. Foto: Martin Pau

Nädal tagasi ilmusid kunstimaja Akadeemia tänava poolse seina najale lauajupid ja nende vahele kõnniteele tool. Esemed olid omavahel ühendatud valge-punasevöödilise kilelindiga. Jalakäijad pidid turnima kitsas libedas rennis laternaposti ja sõidutee vahel. Täna (neljapäeval – toim) vedeleb tool kõnniteel seliti, üks piirdelaud on puruks löödud ja sellest turritavad naelad ootavad mõnda libastujat. Miks te katust lumest puhtaks ei tee, kui näete seal ohtu varitsemas?

Vastab Tartu Kunstnike Liidu haldusjuht Eimar Prommik: Oleme sealt järjest võtnud. Põhikatus on puhas, aga mõned vahed on kinni jäätanud.

Igaks juhuks nagu hoiame (piirdeid – toim). Vahepeal jälle sulab või tuleb lund, siis see sulab ja jälle jäätub ja tekib sinna peale jälle uuesti.

Suurt lund pole küll juba ammu sadanud. Miks katust päris puhtaks pole tehtud ja kõnniteelt kola koristatud?

Korra oleme katuse juba eelmisel kuul puhtaks teinud.

Aga seda linti oleme seal hoidnud vist peaaegu terve talve. Vahepeal on neid lauajuppe lihtsalt ära lõhutud. Hoiame hirmuga, et keegi pihta ei saaks.

Ega see on meil siin nagu iga päev arutusel. Vaatame, kuidas saab selle ühele poole. Annan endast parima, et keegi kannatada ei saaks. Lõhutud lauad võtame sealt ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles