Piltuudis: Tartu kesklinnas valmib suusarada

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubamaja kõrval algas suusasprindiraja ehitus.
Kaubamaja kõrval algas suusasprindiraja ehitus. Foto: Risto Mets

Laupäeval püüavad väga kiired suusatajad taas Tartus maailmarekordit püstitada. Võisteldakse 100 meetri sprindis ning selleks valmib praegu rada Küüni tänaval kaubamaja kõrval.

Kaks suurt kallurautot veavad praegu Tähtvere spordipargist lumekahurite juurest Küüni tänavale värsket kunstlund. Et muidu jalakäijatele mõeldud tänaval vuravad veokid, tasuks jalgsikäijatel olla tähelepanelik.

Säravvalge lumega kaetakse kõnnitee 12 meetri laiuselt. Õhtupoolikul tõmbab rajamasin sisse seitse paralleelset suusajälge.

Eesti suusatuuri teisel etapil võistlevad lisaks profisportlastele ka mudilased, harrastajad ning mõned avaliku elu tegelased. Rada avatakse soojenduseks kell 14.15.

Eesti tippude kõrval on osalemisest teatanud näiteks Øystein Pettersen Norrast, Roddy Darragon Prantsusmaalt, Dušan Kožíšek Tšehhist ja Teodor Peterson Rootsist.

Mullu korraldas Tartu suusaklubi 100 meetri sprindivõistluse Lõunakeskuse parklas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles