Seitse spordiraamatut kandideerivad parima tiitlile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti Spordimuuseum

Tänavu selgub teine Georg Hackenschmidti raamatuauhinna võitja, mille panevad ühiselt välja Eesti Spordimuuseum ja Eesti Olümpiaakadeemia. Auhinna saab 2012. aastal ilmunud raamat, mis räägib parimal moel spordist, spordi mõttest, ausast mängust ja liikumise rõõmust, teatab spordimuuseum.

Žürii eelvalikusõela läbis sel aastal seitse nominenti: Contra "Tugitoolitsempioni eined", Vahur Kalmre "Kolm Kirsipuud", Tiit Karuks "101Eesti spordilugu", Tiit Lääne ja Tõnu Tuulas "Jäähoki Eestis ja maailmas", Gunnar Press "Aavo Pikkuus, kurat rattasadulas", Mart Siimann "Subjektiivselt: esinemised, artiklid, intervjuud, 2002-2012" ja Mart Soidro "Tomson, päikesepoiss".

Kuigi auhinnasaaja otsustab žürii, on valiku tegemisel võimalik kaasa rääkida igal inimesel. Parima raamatu selgitamiseks toimub ka rahvahääletus, millel on võimalik osaleda kas internetis (http://www.spordimuuseum.ee/rahvahaaletus-2013 ) või kohapeal spordimuuseumi raamatukogus. Raamatuauhinna võitja kuulutatakse välja Eesti Olümpiaakadeemia täiskogul Tartus 19. aprillil.

Esimese Georg Hackenschmidti raamatuauhinna 2011. aasta eest pälvis Valter Heueri teos “Meie Keres”, mille andis välja kirjastus Argo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles