Kooliteatris töötanud pedofiil sai tingimisi vangistuse

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Aitaja jõuluvana tegemas.
Jaan Aitaja jõuluvana tegemas. Foto: Margus Ansu

Tartu maakohus tunnistas Jaan Aitaja (66) teisipäeval kokkuleppemenetluses süüdi sugulise kire rahuldamises lapseealistega.

Süüdistuse kohaselt rahuldas Aitaja õppeasutuse näiteringis töötades sugulist kirge kolme 10-aastase tütarlapse suhtes.

«Politsei sai esmakordselt informatsiooni lapse võimalikust seksuaalsest  väärkohtlemisest 2011. aasta lõpus. Lõuna prefektuuri lastekaitsetalituse uurijad hakkasid koheselt saadud andmeid kontrollima, saades laekunud informatsioonile kinnituse. Lisaks tulid ilmsiks 2005.–2006. aastal aset leidnud analoogsed  juhtumid, milles õppeasutus saadud kahtlustest politseid ei informeerinud,» kommenteeris Lõuna Ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Raul Heido.

Süüdistatavale mõisteti kaheaastane tingimisi vangistus ühe aasta ja kuue kuu pikkuse katseajaga, mille jooksul peab ta alluma kriminaalhoolduse kontrollnõuetele. Muuhulgas on Aitaja kohustatud osalema sotsiaalabiprogrammis ja maksma menetluskulude katteks 420 eurot.

Süüdistatav on varem kriminaalkorras karistamata. «Selles kriminaalasjas on kokku viis episoodi. Politseile peab laste- või õppeasutus informatsiooni igal juhul edastama ka siis, kui lapse jutt tundub olema ka ebausutav,» rõhutas kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtinud ringkonnaprokurör Raul Heido.

Eilne kohtuotsus on vaidlustatav 15 päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles