Miks soovib Urmas Lennuk Vanemuisest lahkuda?

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Lennuk
Urmas Lennuk Foto: SCANPIX

Nagu eilses Tartu Postimehes teatatud, on Vanemuine asunud otsima uut draamajuhti, sest Urmas Lennuk on esitanud lahkumisavalduse ja teatrijuht Toomas Peterson on selle ametlikult vastu võtnud. Miks tekkis soov Vanemuisest lahkuda?

Urmas Lennuk, Lavastaja ja draamajuht:

Hindasin ennast ja oma võimeid üle. 

Millal saabub viimane päev olla draamajuhi ametis ning kes teeb seda tööd ajani, mil konkursil selgub uus draamajuht ja ta ametisse astub?

Praegu oleme kokku leppinud, et 30. aprill on mul viimane tööpäev. Eks nüüd järgneva kuu jooksul tegeleme muude asjade kõrval ka selle teemaga, et kes teeb seda tööd järgmise draamajuhi ametisse astumiseni.

Milliseid omadusi ja oskusi peaks olema Vanemuise draamajuhil, et ta suudaks selles ametis vastu pidada vähemalt viis aastat ja et ta saaks kujundada Vanemuise sõnalavastuste poolest Eesti esiteatriks?

Eks see mõiste Eesti esiteater tähendab igale inimesele erinevat asja. Aga nii laias laastus – eks see nõuab inimeselt suurt tahet, jõudu, oskusi, aega ja usaldust.

Ja lõpuks – kui hea või halb, õiglane või ebaõiglane tundub tänavuste teatri aastaauhindade jagamine praegu, kui on teatatud nominendid, aga saajad ei ole veel teada?

Eks igasugused nominat­sioonid, auhinnad ja hindamised on alati kultuuris ikkagi suures osas subjektiivsed. Aga ma arvan, et see ei ole teema, kus vaielda. Hindajad on teatrirahva enda valitud. Seega peegeldab see alati midagi laiemat.

Olen väga nõus Vanemuise nominentide valikuga, mis puudutab draamat ja draamanäitlejaid või nende osalust nominat­sioonides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles