Head jääolud Peipsil toovad ka rohkem kahtlasi piiriületusi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätunud Peipsi, taamal kalamehed.
Jäätunud Peipsi, taamal kalamehed. Foto: Margus Ansu

Head jääolud Peipsil teevad piirivalve tööpäevad pingeliseks, kuna lisaks maismaale lisandub kümneid kilomeetreid piiri, mida on võimalik jalgsi või sõidukiga ületada, enamasti juhtub see tahtmatult, kuid hiljuti leidis Lämmijärvel aset mitu kahtlast ning jultunud ebaseaduslikku piiriületust, kus võib tegu olla salakaubaveoga.

Laossina on väike unine Setu rannaküla Lämmijärve ääres, mistõttu võõras jääb seal kohe silma, nii märkasidki kohalikud elanikud veebruari algul järvelt tulevaid veidraid sõidukijälgi. Peagi oli kohal ka piirivalve, kes asus asja uurima, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Mõni aeg hiljem äratas taas tähelepanu Venemaa suunast tulnud kahtlane auto, mis järvel kihutas ning kadus kaldale jõudes nelja tuule poole, ebaseaduslikke piiriületusi on Värska kordoni piirkonnas juhtunud sel aastal kümmekond - kõik järvel ning enamasti on tegu riigipiiri vastu eksinud kalastajatega.

Laossinas oli kõik teistmoodi, sest piirivalvurite kohale jõudes polnud kedagi enam ootamas.

«Need ületused on leidnud kinnitust, kuid nende puhul täpsemat kommenteerida ei saa, tegu on kriminaalmenetlusega ja töö käib selles suhtes,» ütles Värska kordoni vanempiirivalvur, piirivalvekomissar Meelis Eelmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles