Tartu linnapea kohtus Umberto Ecoga

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Umberto Eco kohtus Tartu linnapeaga.
Umberto Eco kohtus Tartu linnapeaga. Foto: Tartu linnavalitsus

Tartu linnapea Urmas Kruuse võttis täna raekojas vastu maailmakuulsa semiootiku ja kirjaniku ning Bologna ülikooli professori Umberto Eco.

Kohtumisel räägiti nii Tartu lähiminevikust kui ka praegusest Tartust kui elavast ja nooruslikust tudengilinnast, vahendas linnavalitsuse pressiesindaja.

Umberto Eco sõnul on ta juba väga ammu soovinud Tartusse tulla. Siintoimuvaga oli ta kursis juba 1960. aastatel, kui Tartu oli veel suletud linn.

Linnapea Urmas Kruuse tutvustas Tartu soovi kandideerida UNESCO kirjanduslinna tiitlile, samuti jagas tunnustust kirjandusfestivalile Prima Vista, mis toob kirjandusinimesed Tartusse nii Eestist kui ka kaugemalt.

Kohtumisel arutleti ka virutaalse ja reaalse raamatu tulevikuväljavaadete teemadel.

Linnapea Urmas Kruuse kinkis Umberto Ecole klaasikunstnik Tiina Sarapu töö «Saabuv raamat». Professor Eco kirjutas Tartu linna auraamatusse järgmised sõnad: «Loodan kohtuda tulevikus, olen õnnelik, et saan olla Tartus. Umberto Eco».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles