Kirjandushuvilised ummistasid raamatukogu konverentsisaali

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prima Vista kirjandusfestivali avamisele Tartu Ülikooli raamatukogu konverentsisaalis kogunes nii palju rahvast, et lisaks kõikidele kohtadele olid hõivatud ka seinaääred ja ukseavad.



Itaalia kirjaniku ja õpetlase, festivali aukülalise Umberto Eco loengut ning sellele eelnenud sõnavõtte tema kolleegidelt kuulas teist sama palju inimesi suure teleri ees konverentsisaali ees ja jälgis kõneldut kataloogisaali üles seatud suurelt ekraanilt.



Sõnavõtuga esines ka Venemaa krimikirjanduse kroonimata kuninganna Aleksandra Marinina, kelle loomingust on tõlgitud eesti keelde enam kui 30 teost. Kui ta seda fakti Tartu Postimehe reporterilt kuulis, hüüatas ta imestunult: «Mu jumal!»



Pikemalt on Aleksandra Marininast ja Prima Vista festivali avamisest lugeda homses Tartu Postimehes.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles