Anne kanalil kihutavad autod

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäärajasõit.
Jäärajasõit. Foto: Ants Liigus

Pühapäeval võib näha Anne kanalil kihutamas enam kui 500-hobujõulisi ralliautosid. Nendega kõrvuti võtavad üksteiselt mõõtu lapseohtu uljaspead.

Eesti rallikrossi komitee tahab tuua jäärajale eelkõige noori võistlejaid, kes saavad sõita viie ühesuguse Renault Twingo ralliautoga. «Laps ei pea üldse sõita oskama. Esimese sõidukogemuse saab ta kogenud juhendaja käe all,» ütles võistluste korraldaja Urmas Saar. Harjutusringi järel pannakse laps kohe võistlema. Aega võetakse nagu rallil ikka ning pärast saab igaüks ka diplomi.

Saare sõnul õpivad lapsed autot juhtima väga kiiresti. Nagu varasemad harjutuspäevad on näidanud, on näiteks kümneaastane laps juba paari ringi järel võimeline sõitma võidu oma kogenud isaga nagu võrdne võrdsega. Kavas on mõõduvõtud 8–12-aastastele ning 13–17-aastastele.

Kõige tõsisemad sõidud peetakse siiski täiskasvanute arvestuses. Võistlevad nii kahe- kui ka neljarattaveolised piikrehvidega varustatud ralliautod. Tuntumatest sõitjatest on starti minemas näiteks Otto Täht, Helmet Palm, Hendrik Kers.

Võistlus algab kell 11.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles