Lumekoristus muutis puiestee jalgtee läbimatuks

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Taara puiestee Tähtveres oli eile hommikul kõike muud kui see, mis peaks sobima Tartu linnavõimude soovitava kuvandiga Tartust. Lapsesõbralik linn, jalakäijasõbralik linn, ratturisõbralik linn.

Natuke nagu seikluspark, põgusal vaatlusel nagu Berliin 1945. aastal või Tartu Raekoja plats 2010. aasta kevadel (väikesel pildil), kui linnavõimud lasid lume sellele laiali lükata, et kiiremini ära sulaks.

Taara puiestee sõiduteedelt lume äralükkamise tulemusena oli kahe sõiduteepoole ja puuderidade vaheline ala jalakäijale väga raskesti läbitav, lapsevankriga läbimatu.

Taara puiesteel on kõnniteed ka kahes teeservas, kuid need on kitsavõitu.

Tartu linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak ütles, et kõnealune jalgtee on linna tellitud hoolduse all, aga kui keegi teine töövõtja on selle ära rikkunud, tuleb see lihtsalt korda teha.

«See on näide, kuidas enda tööd hästi tehes võib ära rikkuda kellegi teise töö,» ütles kommentaariks linnapea Urmas Kruuse. Ta selgitas, et selles kohas on sõiduteel ja kõnniteel eri hooldaja. Sõiduteid lükati puhtaks üleeile õhtul, kuid seda infot ei saanud kõnniteed hooldav firma, kes tegi oma osa uuesti korda eile hommikul.

Linnapea lisas, et sellise korralageduse põhjustamise eest kavatseb linn trahvi nõuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles