Meeleavaldusele järgneb kõnekoosolek

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimati avaldati Tartus Tamme gümnaasiumi säilitamise nimelt meelt enne 20. detsembri volikogu istungit. Samal ajal protestiti ka Anne noortekeskuse ehitamata jätmise vastu.
Viimati avaldati Tartus Tamme gümnaasiumi säilitamise nimelt meelt enne 20. detsembri volikogu istungit. Samal ajal protestiti ka Anne noortekeskuse ehitamata jätmise vastu. Foto: TPM

Tamme gümnaasiumi kaitsjate laupäeva lõunaks kavandatud meeleavaldusele järgneb linnavalitsuse korraldatud kõnekoosolek Tartu koolivõrgu ümberkorralduste selgitamiseks.

Tamme gümnaasiumi senisel kujul ja senises kohas jätkamise kaitsjate meeleavaldus on plaanitud selleks laupäevaks Raekoja platsile, algus on keskpäeval ja ürituse kestuseks on arvestatud kaks tundi.

Üks Tamme kooli säilitamise eestkõnelejaid professor Raik-Hiio Mikelsaar ütles, et raske on arvata, kui palju meeleavaldajaid koguneb, kuid loodetavasti on neid sadu.

«Laupäevane meeleavaldus on mõeldud veel seni lammutamata 12-klassiliste tervikkoolide, aga eeskätt mu enda kodukooli kaitseks,» selgitas kirjas endise 5. keskkooli vilistlane Mikelsaar. «Marju Lauristin ja Vallo Reimaa (ning küllap ka Jaak Aaviksoo) ju lammutaksid ka seni end kindlalt tundva Härma kooli ja Tallinna väärtkoolid.»

Mikelsaar lisas, et loodetavasti õnnestub meeleavalduse kaudu järjest enam kummutada kümmekond aastat Eesti haridussüsteemi kahjustanud väärkujutelma, et ühtse hariduseesmärgiga tervikkoolid tuleb eraldada üheülbalisteks «tugevateks» põhikoolideks ja nelja-viie õppesuunaga mammutgümnaasiumideks.

Mikelsaar rääkis, et plaanis on välja minna loosungitega «Säilitagem Tamme gümnaasium tervikuna», «Ansip, kaitse kodukooli» ja «Maha Tamme lõhkumise MRP».

Tartu linnavalitsus kutsub kõiki Tamme gümnaasiumi ja teiste Tartu koolide tulevikust huvitatud linlasi laupäeval kell 14 arutelukoosolekule Raekoja plats 12 teise korruse saali.

Tartu abilinnapea Tiia Tep-pani sõnul on väär tõlgendada, et see on meeleavalduse summutamiseks. Meeleavaldus algab kaks tundi varem.

«Koosolek on mõeldud selgitamaks veel infosulgu jäänud inimestele, kuhu koolivõrgureformiga edasi minnakse ning miks ja millised tegevused on juba tehtud,» ütles Teppan. «Selgitame, kuidas on kavandatud Tamme gümnaasiumi praegusele krundile juurdeehitamise variandid ja milline eskiis on tehtud Nooruse 9 majale.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles