Elleri kool mängib nüüdis­muusikat

, tartu@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alo Põldmäe.
Alo Põldmäe. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Elleri koolis on homme ja laupäeval nüüdismuusikapäevad, mille eestvedaja on kompositsiooniõpetaja ja helilooja Alo Põldmäe.

8. märtsil kell 12 esitleb Elleri saalis (Lossi 15) oma orelimuusika nooti «Narva lastealbum 2» Tuuliki Jürjo. Esinevad Narva koorikooli ja Keila muusikakooli oreliõpilased.

Kell 13.30 tuleb Elleri kooli kinosaalis Tartu esilinastusena vaatajate ette Dorian Supini 90-minutiline film «Quinta Essentia».

Seansi juhatab sisse Alo Põldmäe, Heino Elleri muusikat esitavad läinud aastal Elleri konkursil tähelepanu pälvinud Tartu noored pianistid Algis Pauljukaitis ja Arko Narits.

Samal päeval kell 18 saab Tartu linnamuuseumis kuulata näppepillide ja klavessiini kõla. Esinevad Elleri kooli kandleõpilased Maali Tars ja Gerda Merila ning ansambel Una Corda koosseisus Ene Nael (klavessiin), Liis Viira (harf) ja Kristi Mühling (kannel).

Nüüdismuusikapäevadele tulevad ka õppivad heliloojad paljudest Eesti muusikakoolidest. Noorte loomingu kontsert algab 9. märtsil kell 14 Elleri saalis.

Täna on helilooja Heino Elleri 126. sünniaastapäev. Seda tähistavas Heino Elleri nimelises Tartu muusikakoolis toimub ühtlasi konverents klaveriõpetaja Aime Karmi (1923–2006) mälestuseks.

Ettekandega esinevad Aime Karmi tütar Mari Karm, muusikaloo õpetaja Katrin Aller ja muusikaloolane Urve Lippus. Kell 15 algavale konverentsile järgnevad vestlusring ja kontsert, kus esineb ka Aime Karmi lapselaps Märten Karm.

Sissepääs nüüdismuusikapäevadele ja konverentsile on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles