Kesklinna keskus toob Tartusse uusi kaubamärke

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile keskpäeval tõmmati uues Rimis üles tervitusloosungeid. Uuest poest peaks saama Kesklinna keskuse tõmbenumber.
Eile keskpäeval tõmmati uues Rimis üles tervitusloosungeid. Uuest poest peaks saama Kesklinna keskuse tõmbenumber. Foto: Margus Ansu

Endise kaubahalli hoones homme avatav Kesklinna keskus toob Tartusse uusi ärisid, mis siiani tegutsesid suuresti pealinnas. Keskuse teisel korrusel alustab aprillis spordiklubi MyFitness.

Kesklinna keskuse juhatuse liikme Eveli Opmanni sõnul on uue nime ja sisu saanud ärikeskuse tõmbenumber Rimi toidukauplus. «Meil oli valida kolme variandi vahel: Selver, Co­market või Rimi. Otsus oli puhtalt majanduslik,» lausus Op­mann ning rõhutas Rimi puhul senist head koostööd Tasku keskuses.

Üheksasajal ruutmeetril paiknev Rimi pood pole küll suur, kuid peaks oma kaubavalikuga kesklinnas liikuvate inimeste igapäevased ostuvajadused ära katma. «Rimi võiks ka keskuse üldist mainet parandada,» lootis Opmann. «Seda muutust on siia vaja. Kogu pilt on nüüd hoopis teine. Oleme valinud partnerid, kellesse me usume ja kes töötavad selle nimel.»

Uued nimed Tartus

Päris uutest tulijatest nimetas Opmann Juustukuningaid, Pagaripoisse, Vertigo veinipoodi ja Biomarketit, kes kõik tegutsevad keskuse esimesel korrusel.

Mahe- ja ökotoodetele spetsialiseerunud Biomarket pakub eelkõige toidukaupu: leivad, saiad, küpsised, kookosrasv, toidulisandid, mahlad, šokolaad ja palju muud.

Kaupluse jaemüügijuht Külli Kuldkepp sõnas, et esialgu jäävad kaubavalikust kõrvale vaid piim ja piimatooted, kuid aprillis, kui saabuvad külmikud, tulevad ka need müügile. Samuti hakkab kauplus pakkuma siis ehedat Itaalia jäätist.

Pagaripoiste kohvikute juhataja Ulvi Mermani sõnul küpses firmal Tartusse tulemise plaan juba mitu aastat, kuid ei leitud sobivat kohta. «Nüüd lõpuks,» lausus Merman, kelle sõnul kuuluvad nende sortimenti nii saiad, pirukad kui tordid.

Pagariäri avab uksed juba hommikul kell pool kaheksa, et tööleruttajad saaksid soojad saiad kaasa osta. Otse ahjust võetud pagaritooteid saab ka kohapeal maiustada.

Kuuskümmend juustusorti

Tallinnas kolme kauplust omav Juustukuningate hollandlasest omanik Erwin Wassenaar ütles, et nende poest saab klient valida kuuekümne viie Hollandi juustusordi vahel – värsketest kuni kuue-seitsme aasta vanusteni.

«Võin kinnitada, et eestlased on juustuarmastajad. Meil on juba praegu palju Tartu sõpru, kes on seni käinud meie Tallinna poodides,» märkis Wasse­naar ning lubas, et hinnad tulevad taskukohased. Kõiki juustusorte saab enne ostmist ka maitsta.

Kohe juustupoe kõrval avab uksed Vertigo veinipood, mis on Jungent Grupi tütarettevõte. Ka neil on Tallinnas juba kolm kauplust ning nüüd jõuab esimene Tartusse. Esimesele korrusele jäävad veel apteek, prillipood ja kosmeetikakauplus Rosalind.

Keskuse teisel korrusel alustab aprillist spordiklubi My­Fitness, mis tuleb klubi juhataja Erkki Torni sõnul peaaegu sama suur kui Lõunakeskuses. «Anname parima, et saaks aprillis avada, ja praegu tundub, et see ka õnnestub. Klubi tuleb suur, seal on avar jõusaal, suur rühmatreeningute saal ja suur spinningusaal koos videoprojektoriga. See on täiesti uudne asi, kus tulevad online- ja videotreeningud,» rääkis Torn.

Uut asukohta hindas Torn kõrgelt. «Me oleme ülikooli vahetus läheduses ja kesklinnas asuvad ka paljud kontoripinnad. Rahva liikumine on siin suur. Minule on see üks huvitavamaid pindu, kuna asub linna peatänava ääres,» märkis spordiklubi esindaja.

Eveli Opmanni sõnul loodavad nad uuenenud keskuse kohe käima saada. «Esiteks on siin nüüd tugev magnet Rimi. Teiseks on kontoriinimeste kontsentratsioon kesklinnas väga suur,» märkis Opmann. Praegusel kujul võiks keskus tegutseda vähemalt järgmised kümme aastat ning nii kauaks on sõlmitud ka suuremad lepingud.

Keskus avatakse neljapäeval kell 12.

Kesklinna keskus

• Rimi, Pagaripoisid, Biomarket, Vertigo veinipood, kosmeetikapood Rosalind, apteek, prillipood, spordiklubi MyFitness, söögikoht Entri, Mardi Lilled, Mereneid, Ilutasku, Tähe piljardiklubi, ööklubi Maasikas

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles