Raitwood EMÜ langes meistriliigast

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval mängisid saalijalgpallurid teise meistriliiga üleminekumängu. Penaltit lööb Raitwood EMÜ mängija Taavi Vellemaa, kelle löögi tõrjub Rummu Dünamo väravavaht Aleksandr Kalinin.
Pühapäeval mängisid saalijalgpallurid teise meistriliiga üleminekumängu. Penaltit lööb Raitwood EMÜ mängija Taavi Vellemaa, kelle löögi tõrjub Rummu Dünamo väravavaht Aleksandr Kalinin. Foto: Veiko Soo

Pühapäeval võõrustas Tartu saalijalgpallimeeskond Raitwood EMÜ kodusaalis teises üleminekumängus Rummu Dünamot. Lõppseis 7:7 polnud aga piisav, et tartlased meistriliigasse püsima jääksid.

Nädala eest võõrsil mängitud mängus pidid tartlased 6:8 vastaste paremust tunnistama. Et võitja arvestati väravate vahe põhjal, siis järgmisel hooajal mängib meistriliigas Rummu Dünamo.

Raitwoodi eestvedaja Taivo Kask arvas, et üleminekumängudes lubati vastasel lüüa lubamatult palju väravaid, eriti arvestades asjaolu, et vastas oli tunduvalt nõrgem meeskond kui meistriliiga vastased.

«Alt vedas distsipliin pallita mängimisel ja eriti üleminek rünnakust kaitsesse,» selgitas Kask lõpptulemuse põhjusi.

Üleminekumängudesse sattus Raitwood seetõttu, et jäi meistriliiga põhiturniiril seitsmendaks, Rummu Dünamo aga esiliigas teiseks. Esiliiga võitja Nõmme BSC Triobet pääses otse meistriliigasse ning meistriliigas kaheksandaks jäänud FC Cade Mainor kukkus omakorda esiliigasse.

Vähe kogemusi    

Lõppenud hooaja kohta ütles Kask, et võib põhimõtteliselt rahule jääda, sest meeskond saavutas paar kohustuslikku võitu ning tuli ka üks üllatuslikult suur võit, kuid ometi jäävad paljud mängud kripeldama. «Mängisime tublisti, andsime kõva lahingu ja tihtipeale isegi juhtisime, kuid lõpuks pidime ikka kaotuskibedust tundma,» lisas ta ja nimetas põhjuseks väheseid kogemusi.

Nagu viimastes mängudes, vedas põhiturniirilgi meeskonda tihti alt kaitsemäng. Kask selgitas, et kõik mängijad pingutasid, aga midagi väikest jäi ikka puudu. Ka luges ta miinuseks välismängud, kuhu ei saadud alati piisavalt mehi kokku ja see andis väljakul tunda.

Positiivse poole pealt tõi Kask välja selle, et eelkõige arenes kogu võistkond, õpiti üksteist tundma ja kasvatati kogemust.  

Nüüd meeskond jalgu seinale siiski ei viska, sest mängijad valmistuvad juba välihooajaks, mil kaitstakse Lõuna-Eesti klubide värve. «Jalgpall on meie elustiil,» märkis Kask. Kas meeskond ka uuel sisehooajal välja pannakse, mõeldakse eestvedaja sõnul mõne kuu pärast, kuid tõenäosus selleks on tema hinnangul suur.

Esiliiga läbi

Saalijalgpalli meistriliiga poolfinaalides alistas FC Narva United võõrsil löödud enamate väravatega FC Raketa. Teises poolfinaali esimeses mängus alistas FC Anži SK Augur Ene­mati 6:1 ja eile õhtul peetud kordusmäng otsustas teise finaali pääseja.

Saalijalgpalli esiliigas selgitati lõplik paremusjärjestus põhiturniiriga. Tartut esindav TÜ BestCredit lõpetas hooaja kuuenda kohaga, neljandast ja viiendast kohast jäi meeskonda lahutama vaid üks tabelipunkt.

Hooaja viimases mängus võideti seisuga 10:7 Aseri SKd, kuid juba enne seda oli vähim eesmärk ehk esiliigasse püsima jäämine kindlustatud. TÜ BestCrediti mängija Maksim Mitrofanov lõi hooaja jooksul 24 väravat ja pälvis sellega resultatiivsustabelis kolmanda koha.

Ka TÜ BestCrediti mängijad alustavad välihooaega ning uuel sisehooajal on plaanis jätkata esiliigas mängimist.

Nii Raitwood EMÜ kui ka TÜ BestCredit osalesid veel saalijalgpalli karikavõistlustel. Meeskonnad kohtusid omavahel kaheksandikfinaalis, kus EMÜ näitas paremust 7:2. Veerandfinaalis võitis EMÜ 12:7 Maardu Starbunkeri, kuid poolfinaalis jäi pärast 4:4 lõppenud normaalaega üllatuslikult 6:8 alla teises liigas mängivale Kirde Kaitseringkonnale.

Meistriliiga põhiturniir

1. SK Augur Enemat (punkte 28)

2. FC Narva United (25)

3. FC Raketa (25)

4. FC Ararat TTÜ SK (24)

5. FC Anži Tallinn (23)

6. Maccabi (22)

7. Raitwood EMÜ (9)

8. FC Cade Mainor (3)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles