Algas Alo Mattiiseni muusikanädal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alo Mattiisen.
Alo Mattiisen. Foto: Erakogu

Jõgeval algas eile Alo Mattiiseni muusikanädal, mis koosneb kahest osast.

Eilsest neljapäevani on Jõgeva gümnaasiumis kontserdid koostöös Eesti Kontserdiga. Teiste seas astuvad üles Lauri Õunapuu, Anti Kammiste, Ruslan Trochynskyi ja ansambli Zorbas liikmed. Kontserdid on huvilistele tasuta.

Muusikanädala teine osa on reedel ja laupäeval, kui gümnaasiumis käib üleriigiline koolinoorte vokaalansamblite konkurss.

1997. aastal alguse saanud võistlusest võtab tavaliselt osa 200–300 noort lauljat üle Eesti. Alo päevadele (nii kutsuvad noored võistulaulmist ise) pääsemiseks on peetud maakondlikud eelvoorud, et selgitada välja parimad esindajad Jõgevale saatmiseks.

Alates 2012. aastast lisandus koolinoorte võistulaulmisele vanuseaste kuni 26 aastat, kuhu on oodatud osalema kõik juba gümnaasiumi lõpetanud vokaalansamblite lauljad.

Alo Mattiiseni muusikanädalat korraldavad Jõgeva gümnaasium ja MTÜ Tähetund. Peakorraldaja on muusikaõpetaja ja dirigent Maret Oja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles