Käpalised kogunevad võistlusele

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Botaanikaaias õitseb pidevalt ja toredalt liblikkäpp. Ka kodudes silma rõõmustavad orhideed võib viia kaunite käpaliste võistlusele.
Botaanikaaias õitseb pidevalt ja toredalt liblikkäpp. Ka kodudes silma rõõmustavad orhideed võib viia kaunite käpaliste võistlusele. Foto: Sille Annuk

Koos tänavuse orhideenäitusega «Ilu eest!» korraldab Tartu Ülikooli botaanikaaed esimest korda ka Lõuna-Eesti erakollektsionääride orhideevõistluse.

«Võistlejaid ei ole veel palju, aga ka kümmekond taime on esimese korra kohta tulemus,» märkis reedel orhideevõistluse üks korraldaja, Tartu Ülikooli botaanikaaia aednik Sten Mander.

Reedel oli kaunite käpaliste võistlusele kirja pandud viis veenusekinga, katleia, tavalise kuukinga minivariant ja eestikeelse nimeta Aerangis cit­rata. «Võistlusele on oodatud kõik, kellel on kodus mõni kaunis orhidee ja kes soovivad seda teistele näidata,» julgustas Sten Mander orhideesõpru võistlusega ühinema.

Võistluse rosin on see, et kõik osalejad saavad aastaringse priipileti botaanikaaia kasvuhoonetesse. Huvilistel tuleb aga kiiresti tegutseda, sest konkursile saab taimi viia veel vaid täna.

Võistlejaid võivad hinnata kõik orhideenäituse külastajad. Rahvahääletuse tulemusel selgitatakse välja esikolmik, kellele botaanikaaed on auhinnaks välja pannud kolm uhket orhideed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles