Tartumaa maadlejad olid Eestimaa talimängudel parimad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädalavahetusel Võrus peetud kaheteistkümnendatel Eestimaa talimängudel astusid võistlustulle ka Tartumaa maadlejad, kelle kõrged kohad aitasid kodumaakonna üldarvestuses võidule.

Laupäeval peeti maha võistlused kreeka-rooma ning naiste maadluses. Kreeka-rooma maadlejad noppisid tulistes heitlustes mitmeid medaleid, teatasid treenerid Targo Leini ja Gerlin Järvela.

Kuni 42 kg kaaluvate poiste seas sai teise koha Jaan Grosberg. Kuni 50 kg noormeeste hulgas sai samuti teise koha Anti Privits.

Kristjan Toots (kuni 66 kg) võitis kõiki oma vastaseid ning võttis oma kaalus esikoha. Samas kaalukategoorias astus poodiumile veel Aleksandr Artasov, kes võitles välja kolmanda koha.

Kuni 74 kg meeste hulgas hõivasid Tartumaa mehed kaks poodiumikohta. Esikoha võitis Jaanus Lepik ning teise koha Uku Vigel.

Kuni 84 kg meeste konkurentsis oli esikolmik täielikult Tartumaa meeste valduses. Esikolmiku moodustasid Hardo Toots, Silver Tõgen ja Targo Leini.

Ka raskematel meestel oli põhjust poodiumile astuda. Konstantin Krehhov tuli kuni 96 kg meeste hulgas hõbemedalile ja kuni 120 kg meeste hulgas riputati kulmedal kaela Kaarel Maatenile.

Samal ajal olid võistlustules ka naismaadlejad, kes ei jätnud medalikonkurentsis oma sõna sekka ütlemata. Kuni 48 kg naiste hulgas võitis kuldmedali Maria Kilk. Margit Korotkova sai samaga hakkama kuni 55 kg naiste konkurentsis.

Tuliseid võitlusi pidanud Anette Traks võitis kuni 63 kg naiste hulgas kolmanda koha ning Gerlin Järvela seljatas kõik oma vastased ning sai esikoha kuni 72 kg kategoorias.

Nii naised kui mehed kindlustasid nende tulemustega maakondade arvestuses Tartumaale esikoha.

Pühapäeval astusid matile vabamaadlejad. Tartumaa maadlejatele oli see võistluspäev üdini hõbedane. Nii võitsid teise koha Jaan Grosberg (kuni 42 kg), Kristjan Toots (kuni 66 kg) ning Kaarel Maaten (kuni 120 kg).

Eestimaa talimängud on alguse saanud 1965. aastal ja võistlusi peetakse iga nelja aasta järel. Sel korral osales talimängudel ligi 2900 sportlast 25 linnast ja 60 vallast. Maadlejate tulemused andsid ka kogu mängude parima maakonna selgitamisse suure panuse ja nii jõudis kõikide alade kokkuvõttes esikohale just Tartumaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles