Vanemuises tuleb Tubina mälestusõhtu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eduard Tubina monument (2001) Tartus Vanemuise teatri esisel nõlval. Autorid Veronika Valk, Aili Vahtrapuu, Louis Dandrel.
Eduard Tubina monument (2001) Tartus Vanemuise teatri esisel nõlval. Autorid Veronika Valk, Aili Vahtrapuu, Louis Dandrel. Foto: Repro

Homme, 5. märtsil kell 16 korraldab Rahvusvaheline Eduard Tubina Ühing heliloojale pühendatud mälestusõhtu Vanemuise suures majas. Üritusel esitleb ja kommenteerib filmiprogrammi «Eduard Tubina elu» Vardo Rumessen.

Eelmise aasta lõpul Alatskivi Liivi muuseumi välja antud DVD autor on Vardo Rumessen, režissöör Toomas Lasmann, toimetaja Eva Potter, kujundaja Tiina Sildre. Salvestis põhineb Eesti Televisioonis 1990. aastal valminud kaheosalisel dokumentaalfilmil Eduard Tubina elust ja loomingust.

Jäädvustatud on unikaalseid Tubinaga seotud kohti nii Eestis kui Rootsis. Vardo Rumesseni vestluskaaslasteks on Tooni Kroon, Richard Ritsing, Gustav Ernesaks, Jüri Randviir, Harri Kiisk, Villem Reimann, Eduard Laugaste, helilooja poeg Eino Tubin jt. Filmi on restaureerinud Eesti Rahvusringhääling ja sellel on ingliskeelsed subtiitrid.

Sissepääs mälestusõhtule on prii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles