Uued loomeideed löödi lauale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu loomemajanduskeskuse äsja lõppenud inkubatsioonivõistlusele esitati 23 ideed mitmesugustest loomemajanduse valdkondadest.

Võistlusest osavõtt oli aktiivne ja ideed väga erinäolised, näiteks kollektsionääride võrgustike loomine, fotorent, IT- ja mobiiliseadmeid kaitsvate kleepsude tootmine.

Ideid esitati pea kõigist loomemajanduse valdkondadest. Audiovisuaalses valdkonnas esitati mitu äriideed, milles oli sooviks spetsialiseeruda filmide tootmisele. Soovitakse tegelda ka kujundus- ja fotograafiateenuste, multimeedia- ja mobiilirakenduste loomise, muusika kirjutamise, säästva ehituse ja maastikuarhitektuuriga, re-use-ateljee avamise, šabloontapeetide toomise ja palju muuga.

Võistlusele idee esitanud tulevased ettevõtjad saavad osaleda kolmekuulisel äriplaani koostamise kursusel, mille jooksul saadakse algteadmised ettevõtlusest ja kirjutatakse valmis äriplaan. Inkubaatorisse tulekuks ja loomemajanduskeskuselt ruumide rentimiseks tuleb äriplaan komisjoni ees kaitsta ja luua ettevõte.

Loomemajanduskeskuses on praegu 41 loomeettevõtet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles