Tähetornis tuleb teaduslaager

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu tähetorn. Pildil sajandivanune Zeissi teleskoop.
Tartu tähetorn. Pildil sajandivanune Zeissi teleskoop. Foto: Kristjan Teedema

Tartu tähetornis on 20.–22. märtsini teaduslaager «Astronoomiakool Tartu tähetornis», kus põnevate loengute, töötubade, vaatluste ja planetaariumietenduste kaudu saavad osalejaid uusi ja huvitavaid teadmisi astronoomiast ja teleskoopidest.

Teaduslaager peetakse juba kolmandat korda, plaanis on kasvatada noorte huvi loodusteaduste vastu ning inspireerida neid tulevikus ülikoolis just neid erialasid valima. Tähetorni teaduslaagri põhiteemad on vaatlustehnika, astronoomilised vaatlused ja astrofotograafia. Oma eriala spetsialistid räägivad laagri jooksul nendest teemadest ja jagavad õpetusi.

Laager on mõeldud 14–18-aastastele noortele. Selles osalemine, sealhulgas majutus, toitlustamine ja transport Tartus, on osalejatele tänu Euroopa Sotsiaalfondi toetusele tasuta. Lisateavet ja registreeruda saab alates 4. märtsist aadressil www.ajaloomuuseum.ut.ee/astronoomiakool.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles