Masingu kool tähistab sünnipäeva konverentsiga

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Herbert Masingu kool.
Herbert Masingu kool. Foto: Sille Annuk

Psüühiliste erivajadustega lapsi õpetav Masingu kool tähistab 20. aastapäeva reedel suure konverentsi ja homme toreda taaskohtumispäevaga nii kunagises asukohas Kalevi tänaval kui praeguses majas.

Täna Dorpati konverentsikeskuses peetav konverents «Tabamata ime» keskendub psüühiliste erivajadustega õpilastele.

«Tähelepanu konverentsi vastu on ääretult suur,» ütles Masingu kooli direktor Tiina Kallavus. «Saalis on viissada inimest. Neid oleks enamgi, aga rohkem lihtsalt ei mahu.»

Tõsised teemad

Ka esinejate nimekiri on pikk ja esindatud on mitmesugustes ametites töötavad inimesed. Näiteks Tallinna Ülikooli psühholoogiainstituudi professor Aaro Toomela räägib psüühiliste erivajadustega lapsest neuropsühholoogi pilgu läbi.

Tartu Ülikooli Kliinikumi lastepsühhiaater Anu Susi annab ülevaate, kes on psüühiliste erivajadustega laps ning kuidas teda tavalisest lapsest eristada. Juttu tuleb ka tõsiste emotsionaalsete ja käitumishäiretega noortest ning nende taastusabist Norras ja Eestis (lastepsühhiaater Anne Daniel-Karlsen, kliiniline psühholoog Airiin Demir).

Konverentsile tulevad psüühiliste erivajadustega laste õpetajad, neid toetavad-aitavad asjatundjad, sotsiaaltöötajad ning teiste erialade inimesed, kes otsivad lahendusi paljudele mureküsimustele.

«Meie eesmärgiks on probleemistiku võimalikult terviklik avamine, et koos liikuda edasi nendele õpilastele sobivate praktiliste rakenduste suunas,» rääkis Kallavus.

Kool eile ja täna

Tartu Herbert Masingu koolil täitub tänavu 20. õppeaasta Tartu linna üldhariduskoolina. Ümmargust tähtpäeva on koolis tähistatud terve selle nädala: ruumid on ehitud, väljas on õpilastööde näitused ning kooli tegemisi ja ajalugu kajastavad stendid, tunde käisid andmas vilistlased ja külalised.

Aadressil Vanemuise 33 asuva Masingu kooli ning sealsete tegemistega saab tutvuda homme pärastlõunal kella kolmest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles