Tartu saab plussmärgiga lisaeelarve

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu raekoda.
Tartu raekoda. Foto: Sille Annuk

Tartu linnavalitsus suunas eile volikogusse arutamiseks linna lisaeelarve eelnõu, mille suurus on 2,1 miljonit eurot.

Rahandusvaldkonna abilinnapea Argo Annuk tutvustas, et eelnõu järgi taastataks ametnike masu ajal kärbitud palk tagasiulatuvalt selle aasta algusest. Samamoodi muutub võimalikuks tagasiulatuvalt tõsta haridusasutuste töötajate palku ja raha on ka kasvanud miinimumpalga katmiseks.

Lisaeelarve eelnõu järgi suurenevad linna põhitegevuse kulud 1 302 513 euro ja investeerimistegevuse maht 808 528 euro võrra.

Lisaeelarve tulubaasist poole, miljon eurot, moodustavad laekumised kaupade ja teenuste müügist ning aasta alguse jäägi kasutusele võtmine. Teise poole moodustavad saadavad toetused.

Annuk märkis, et lisaeelarvesse ei kavandatud raha füüsilise isiku tulumaksu laekumisest, mis jaanuaris kasvas mullusega võrreldes 5,7 protsenti. Ta selgitas, et eeldatav kasv oli juba põhieelarvet koostades arvesse võetud.

«Lisaeelarvega saime tagasi tulla põhieelarve koostamisel joone alla jäänud küsimuste lahendamise juurde,» kommenteeris pressiteates  linnapea Urmas Kruuse.

Annuk märkis, et eelarve küll kasvab, kuid kaugelt kõik ei ole nii-öelda uus raha, lisavõimalused. Osa lisaeelarvest on eelmisel aastal tegemata või lõpetamata tööde raha.

Uutest investeeringutest tõi ta välja 100 000 eurot tänavate ülekateteks ja pindamisteks ja 50 000 eurot kõnniteede remondiks.

Tartu loodusmajale lisandub 10 000 eurot, Anne noortekeskusele üle 10 000 euro. Mõmmiku lasteaiale remondiraha 130 000 eurot ja Veeriku koolile katuse remondiks üle 135 000 euro.

Investeeringute poolel on veel raha näiteks Emajõe kaldakindlustise rekonstrueerimiseks, Annelinna mänguväljaku rajamiseks ja linnale kuuluvate elamute remontimiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles