Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Vene krimikirjanduse kuninganna kohtub Tartus lugejatega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Risto Mets
Copy
Venemaa Agatha Christieks tituleeritud Aleksandra Marinina.
Venemaa Agatha Christieks tituleeritud Aleksandra Marinina. Foto: www.marinina.ru

Põhjamaade suurimale kirjandusfestivalile Prima Vistale Tartus on saabumas ka tunnustatud kriminaalromaanide autor Aleksandra Marinina Venemaalt.


Venemaa kirmikirjanduse kuningannaks tituleeritud autor osaleb Tartus kirjastamist, kirjanike esindamist ja autoriõigusi puudutaval rahvusvahelisel seminaril, tutvustab oma loomingut kriminaalromaanidele pühendatud õhtul ning kohtub lugejatega, edastas Tartu Ülikooli ajakirjanduse ja kommunikatsiooni osakond.



Kodumaal aasta autori (1998) preemiaga pärjatud Aleksandra Marininaga (kodanikunimega Marina Aleksejeva), on huvilistel võimalik kohtuda päris mitmete ürituste raames. Ühtlasi on Marinina ka Prima Vista aukülaline.



Neljapäeval osaleb Marinina, kelle teosed on alates 1990. aastate keskpaigast ilutsenud Venemaa kirjanduse müüginimekirjade tipus, Tartu Kirjanduse Majas toimuval kirjastamist, kirjanike esindamist ja autoriõigusi puudutaval rahvusvahelisel seminaril.



Reedel kell 17 tutvustab ta Tartu linnaraamatukogu saalis toimuval kriminaalromaanidele pühendatud õhtul «Sinna ongi koer maetud!» oma endist tööd ja loomingut. Pea kakskümmend aastat kriminoloogia ja kriminaalse statistika eksperdina Moskva miilitsas töötanud Marininaga vahetab kogemusi ja mõtteid romaani «Punane elavhõbe» autor ja endine keskkriminaalpolitsei juht Andres Anvelt.



Laupäeva keskpäeval esitleb kirjanik aga Tartu Kaubamajas asuvas Apollo raamatukaupluses oma vastilmunud romaani «Kaasautorid». Kaks tundi hiljem, kell 14, kohtub autor oma venekeelsete lugejatega Tartu Ülikooli raamatukogu konverentsisaalis.



Marinina sulest on Eesti lugejateni jõudnud enam kui 30 teost.



Tänavuse Tartu kirjandusfestivali Prima Vista teiseks aukülaliseks on Itaalia kirjanik, semiootik, medievist ja filosoof Umberto Eco. Festival vältab 7.-9. maini.

Märksõnad

Tagasi üles