Toimetulekutoetuse taotlejaid jäi aastaga vähemaks

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: SCANPIX

Tartu linnavalitsuse teatel vähenes mullu toimetulekutoetuse maksmine eelneva aastaga võrreldes 10 protsenti. Taotlusi laekus vähem 12 protsenti.

Taotlejate arvu languse taga on tööturu positiivsed trendid. Kui 2011. aastal oli toimetulekutoetuse taotlejate hulgas keskmiselt 456 töötut kuus, siis mullu 340.

Lisaks toimetulekutoetustele maksab linn perioodilisi ja ühekordseid täiendavaid sotsiaaltoetusi. Perioodiliste toetustega kaetakse vähekindlustatud perede lastaia kohamaks ja toitlustuskulud lasteaias ning koolis.

Ühekordsed toetused on mõeldud mitmesuguste hädavajalike kulutuste osaliseks katmiseks. Kõige rohkem eraldati neid eelmisel aastal kütte- ja ravikulude maksmiseks ja laste toimetuleku tagamiseks.

Täiendavaid sotsiaaltoetusi maksti 2012. aastal 436 264 eurot. Võrreldes 2011. aastaga suurenesid linna eelarves täiendavate sotsiaaltoetuste maksmiseks eraldatud vahendid 49 000 euro võrra.

Kokku rahuldati 3108 ühekordse toetustaotlust, mida on 271 avalduse võrra rohkem kui 2011. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles