Lotmani seminar toob Tartusse kaheksa riigi semiootikud

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

28. veebruarist 2. märtsini tähistatakse Tartu ülikoolis Juri Lotmani 91. sünniaastapäeva rahvusvahelise seminariga. Lotmani sõbrad, kolleegid ja õpilased meenutavad 31 ettekandega suurmeest, tema loomingut ja teadustööd.

Kokkusaamise korraldaja, Tartu ülikooli vene kirjanduse professori Ljubov Kisseljova sõnul tuleb muu hulgas juttu vene kirjanduskaanonist, rahvusliku identiteedi konstrueerimisest, kirjandus- ja maalikunsti tekstide poeetikast ja muust, vahendas Tartu Ülikooli pressiesindaja.

Lisaks kuulutatakse välja Lotmani stipendiumi laureaadid. Seminari tööosa algab kahe kollektiivse monograafia esitlusega. Esitlusele tuleb esimene ingliskeelne monograafia Jaan Krossi loomingust ja uuele veebilehele Territoria et popoli sub specie ideologiae paigutatud elektrooniline monograafia.

Lotmani seminaril osalevad õpetlased Saksamaalt, Itaaliast, Inglismaalt, Soomest, Ukrainast, USA-st, Venemaalt ja Eestist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles