Galerii: tartlased pidasid pingviinide paraadi omal moel

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile keskpäeval, mil Eesti president peegli ees endale tõenäoliselt alles kuuega sobivat kikilipsu valis, olid mitmetel tartlastel juba kikilipsud ees. Suurt peale kikilipsu neil inimestel aga seljas polnudki kui mõned kaunites õhtutualettides daamid välja arvata.

Nimelt tähistasid Tartu taliujujad vabariigi aastapäeva õige omapärasel moel. Viksilt ja viisakalt riietatuna tervitati Anne kanali kaldal presidenti ning seejärel sulpsasid kõik jääauku. Ilm oli ilus ja meeleolu ülev.

Sündmust oli tunnistama tulnud hulk inimesi, kellest nii mõnigi otsustas vastuvõtuga spontaanselt liituda. Suurem osa linlastest vangutas vaatepildi peale siiski pead.

Ühes vastuvõtuga sai tund hiljem fotole jäädvustatud ka «Eesti minut». Et foto lennukam tuleks, ehitasid lumelaudurid jääst ja lumest trampliini ning hüppasid täpselt kell 13 üle jääaugus sulistajate peade.

Tavapärase 16-meetrise basseini kõrvale sai spetsiaalselt rajatud veel teinegi jääauk. Julgemad said nii ujuda august auku ehk sukelduda ning tõusta pinnale umbes viis meetrit kaugemal asunud teises jääaugus.

Pingviinide paraadi korraldas triatloniklubi Trismile, kelle eestvõttel käib seltskond inimesi hommikuti Anne kanalis suplemas juba septembrist saati ning teeb seda tõenäoliselt kuni jää sulamiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles