Euroopa päev toob Tartusse juurviljaorkestri

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vienna Vegetable Orchestra ehk aedviljaorkester.
Vienna Vegetable Orchestra ehk aedviljaorkester. Foto: http://www.potz.blitz.szpilman.de/

Üheksandal mail, Euroopa päeval, möödub Tallinnas ELi liikmesriikide avatud saatkondade ja Tartus juurviljaorkestriga. Lisaks toimub Tartus Euroopa Parlamendi saadikukandidaatide debatt hariduse ja innovatsiooni üle.


Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Toivo Klaar ütles, et 9. mai tähistamine Euroopa päevana on paljudele juba harjumuspäraseks muutumas, eriti sel aastal, mil me tähistame Eesti Euroopa Liitu kuulumise viiendat aastapäeva.



Laupäeval peetakse Tallinnas suurt meelelahutusüritust «Päevaga läbi Euroopa!», kus päeva jooksul on külastajatele avatud ELi 15 liikmesriigi saatkonnad


ja Euroopa Liidu maja ning toimub suur kogupereüritus Tammsaare pargis, vahendas Euroopa Komisjoni esindus Eestis.



Päeva keskmes on passimäng, mille kolm peaauhinda viivad osalejad reisile Euroopasse. Lisaks kestab pargis terve päev suur kogupereüritus ning laval astuvad üles eri riikide kultuuridega seotud artistid.



Tartu Raekoja platsil tähistatakse aga tänavust Euroopa päeva omanäolise ja põneva kontserdiga, mille peaesinejaks on Viinist pärit uuendusmeelne The Vegetable Orchestra ehk Juurviljaorkester, kelle repertuaar tuuakse külastajateni värsketest juurviljadest tehtud muusikariistade vahendusel.



Lisaks täiesti uudsele akustilisele elamusele, kostitatakse kõiki uudishimulikke ja lõbujanulisi külastajaid maitsva ning tervisliku juurviljasupiga.



Domus Dorpatensise majas aga arutlevad Eesti erakondade Euroopa Parlamenti pürgijad hariduse ja innovatsiooni üle. Tegemist on debattidesarja kolmanda üritusega; varem arutlesid kandidaadid Tallinnas ja Pärnus vastavalt energeetika ja majanduse teemadel.



Veel heidetakse Raekoja platsil meeleolukate videoklippide vahendusel pilk tagasi sündmustele, mis viisid Eesti liitumiseni Euroopa Liiduga, ning vaadatakse, mida head Euroopa Liidu liikmesriigi staatus meile seni kaasa on toonud.



Samuti selgub Tartus aasta eurooplane, kelle teeb teatavaks Eesti Euroopa Liikumine. Samal ajal tähistab grupp üliõpilasi Euroopa päeva rattamatkaga ümber Eesti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles