Kassipoegade maja valmib annetuste eest

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlenud kassipoegademaja Tartu koduta loomade varjupaigas.
Põlenud kassipoegademaja Tartu koduta loomade varjupaigas. Foto: Margus Ansu / Postimees

Hea südamega inimesed kinkisid Tartu koduta loomade varjupaigale pärast tulekahju nii palju raha, et varsti jõuab sinna kohale uus kassipoegade maja.

«Meie uus maja peaks valmis ja päral olema kuu pärast,» ütles Tartu koduta loomade varjupaiga projektijuht Kirke Roosaar. «Väga armas on see, et maja on otsast otsani annetajate raha eest tehtud.»

Varjupaiga kassipoegade maja läks konvektori tüüpi elektriradiaatori tõttu tuleroaks 28. jaanuari öösel, põlengus hukkus kolm kassipoega. Pärast põlengut pani varjupaik oma kodulehele üles palve toetada kassipoegadele veidi kohendamist vajava või uue konteinersoojaku soetamist.

Annetajad kinkisid väga kiiresti, vaid kahe nädalaga, varjupaigale 10 380 eurot. «Annetajaid oli väga palju,» rääkis Kirke Roosaar. «Tavaliselt mahub meil annetuste konto väljavõte ühele paberile, seekord kulus väljatrükiks 14 lehekülge.»

Eraisikute suurim annetus oli 500 eurot, ülejäänud olid lõviosas kümne euro piires. «Väikesest kasvas suur, oleme väga tänulikud,» võttis Kirke Roosaar kingiraha jutu lihtsalt kokku.

Kassipoegade uue maja ehitab Tallinna firma OÜ Modu­lare Grupp, mis teeb ka ehitussoojakuid. Ka kassipojad saavad ehitussoojaku, kuid see kohendatakse varjupaiga vajaduste järgi.

Näiteks tavalise ühe akna asemel on sel soojakul kolm akent ning sissepääsu juurde tehakse väike koridor, kus saab hoida tagavaratoitu ja koristusvahendeid. Tuleroaks läinud hoone oli 4 x 4 meetrit suur, uus aga 8,4 x 3 meetrit.

Kassipoegade uue maja pea­linnast ülikoolilinna toomiseks eraldas Tartu linnavalitsus selle nädala alguses reservfondist 1002 eurot. «Ka see on suur toetus,» ütles Kirke Roosaar.

Nüüd on kassipoegade majja vaja veel puure, sest ka need hävisid tulekahjus. «Küll saame ka sellega hakkama,» oli Kirke Roosaar optimistlik. «Annetustest jäi veel ligi 700 eurot üle. Ka MTÜ Auh on lubanud toetada ning meil endalgi on veidi raha sukasääres.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles